Nyhed
06. aug. 2017 | 23:20

The Dark Tower direkte på førstepladsen

Foto | Ilze Kitshoff
The Dark Tower med Matthew McConaughey og Idris Elba er blevet kaldt en katastrofe af en film. Men det har ikke afskrækket det amerikanske biografpublikum, der har købt billetter for 19,5 millioner dollars siden fredag.

Nikolaj Arcels Hollywood-debut er populær ved billetlugerne og ligger øverst på box office-listen i USA på trods af dårlige anmeldelser.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

De amerikanske anmeldere har givet Nikolaj Arcels The Dark Tower drøje hug op til premieren i USA i fredags.

”En katastrofe af en film” og ”årets værste film” har nogle af skudsmålene lydt.

Men nu har Nikolaj Arcel og Sony, der står bag filmen, fået lidt at glæde sig over. Weekendens billetsalg i de amerikanske biografer – det såkaldte box office – er nemlig gode for The Dark Tower.

Faktisk ligger Arcels Hollywood-debut øverst på listen over de film, der har solgt flest billetter i weekenden.

Ifølge Variety har The Dark Tower siden premieren indtjent 19,5 millioner dollars svarende til cirka 122 millioner danske kroner. Dermed skubber Arcels film Christopher Nolans Dunkirk væk fra box office-førstepladsen.

I et interview med Politiken fortæller Arcel, at filmen gerne skal tjene atten-tyve millioner dollars ind i åbningsweekenden, så den målsætning lader altså til at være nået.

The Dark Tower har et samlet budget på 60 millioner dollars.

God timing
Hollywood-stjernerne Idris Elba og Matthew McConaughey spiller hovedrollerne i The Dark Tower, der har en lang og pumpet produktionshistorie, som Arcel fortæller til Ekko i dag.

På siden Rotten Tomatoes, der samler anmeldelser, scorer Arcels film kun atten procent i skrivende stund.

Business Insider mener da også, at de pæne salgstal for The Dark Tower primært skyldes, at filmen har premiere på et heldigt tidspunkt uden den store konkurrence.

Publikum har nemlig allerede set sommerens andre blockbuster-film som Spider-Man: Homecoming, Dunkirk og Grusomme mig 3, lyder analysen fra Business Insider.

Tredje dansker til tops
Nikolaj Arcel er ikke den første danske instruktør, der formår at bringe sin film ind på førstepladsen over billetindtjening i premiereweekenden.

I februar 2011 lå Christian E. Christiansens teenage-gyser The Roommate nummer et i dens første weekend, ligesom også Ole Bornedals The Possession kom godt fra start med en box office-førsteplads i 2012.

The Dark Tower har premiere i de danske biografer den 17. august.

Trailer: The Dark Tower

Kommentarer

The Dark Tower

Bogserie af Stephen King.

Hovedserien på syv bind udkom fra 1982 til 2004.

Serien indeholder utallige metareferencer til Kings øvrige romaner, der alle foregår i det samme univers.

J.J. Abrams skaffede filmrettighederne i 2007, men to år senere blev projektet skrinlagt.

I 2010 kom det frem, at Ron Howard skulle instruere en filmtrilogi med Javier Bardem, men den blev for dyr at realisere.

Nikolaj Arcels The Dark Tower har dansk premiere 17. august.

© Filmmagasinet Ekko