Nyhed
04. sep. 2014 | 16:44

De danske EM-helte er fundet

Cyron Melville, der her med Zentropa fejrer sejren i Ekko Film Cup i 2012 med champagne, får nu mulighed for at kombinere sit talent for fodbold og skuespil. I Sommeren ’92 skal han spille Brian Laudrup.

Cyron Melville, Allan Hyde og Gustav Dyekjær Giese får hovedrollerne i den kommende film om den danske EM-triumf i 1992.

Af Kasper Sølvsten

I sidste uge tryllede de på Valby Boldklubs grønsvær under Ekko Film Cup. Her stillede de op for forhåndsfavoritterne Meta Film, som dog måtte kapitulere til filmskole-uddannelsen Super16.

I Kasper Barfoeds kommende Sommeren ’92 går Cyron Melville, Allan Hyde og Gustav Dyekjær Giese hele vejen.

De tre skuespillere skal nemlig spille rollerne som EM-heltene Brian Laudrup, Flemming Povlsen og Peter Schmeichel, der i 1992 chokerede hele fodboldverdenen og vandt Europamesterskaberne i fodbold sammen med resten af det danske fodboldlandshold.

Laudrup er den største af alle
Cyron Melville (Lev stærkt), der har været en stor profil i den årlige fodboldturnering for filmbranchen, Ekko Film Cup, er yderst begejstret over udsigten til at skulle spille en af Danmarks bedste fodboldspillere.

”Jeg har været kæmpe landsholdsfan så længe, jeg kan huske, og Brian Laudrup er uden tvivl den største spiller af alle,” siger den 30-årige skuespiller, der var ni år, da Danmark blev Europamestre.

”Jeg husker tydeligt, at min mor slet ikke forstod, hvor stort det var, så jeg havde en fest for mig selv, jublede og hujede i baghaven og var rasende over, at jeg ikke var atten år og stod på Rådhuspladsen,” siger han i en pressemeddelelse.

Også Allan Hyde (En forelskelse, True Blood), der altså skal spille Flemming Povlsen, glæder sig.

”Jeg spillede selv rigtig meget bold i BK Frem, da jeg var yngre og troede, at jeg skulle gøre karriere som stjerneangriber. Desværre måtte jeg som elleveårig sande, at det ikke var der, min fremtid lå. Men nu går drømmen alligevel i opfyldelse!” siger han.

21-årige Gustav Dyekjær Giese, der sidste år debuterede i Michael Noers Nordvest, skal i filmen spille verdens bedste målmand: Peter Schmeichel – manden, der om nogen sikrede, at Danmark vandt Europamesterskabet.

Følsgaard som århundredets spiller
Allerede i maj blev det offentliggjort, at rollen som landstræner Richard Møller Nielsen skal spilles af Ulrich Thomsen, men først nu afsløres det altså, hvem der udgør EM-truppen.

Mikkel Boe Følsgaard, der vandt Sølvbjørnen i Berlin for sit portræt af kong Christian VII, skal spille en anden af danmarkshistoriens store skikkelser: Kim Vilfort.

Vilfort, der scorede Danmarks andet mål i finalen mod Tyskland, blev tidligere på året kåret til århundredets spiller den hjemlige liga i forbindelse med Danmarksturneringens 100 års fødselsdag.

Reumert talentpris-vinder Esben Smed skal i filmen spille den anden målscorer fra finalen, John ”Faxe” Jensen, mens Michael Laudrup – stjernen, der ikke deltog i tuneringen – spilles af Niclas Vessel Kølpin.

Det er Kasper Barfoed (Tempelridderens skat, Kandidaten), der instruerer Sommeren ’92, mens Anders Frithiof Hansen, der blandt andet har skrevet fodboldkomedien Superclásico, står bag manuskriptet.

Optagelserne til Sommeren ’92 begynder i næste uge, og filmen forventes at få premiere i efteråret 2015.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko