Nyhed
19. nov. 2019 | 17:18

Filminstituttet: ”Det er en overraskelse”

Foto | Nicolai Østergaard
Claus Ladegaard har tidligere siddet i styregruppen for Public Service-puljen og på den måde været med til at støtte den ambitiøse tv-serie Erobreren, som alligevel ikke kommer på HBO Nordic.

Direktøren for Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, ærgrer sig over, at HBO Nordic har droppet den massivt støttede tv-serie Erobreren, men han holder døren på klem.

Af Frederik Hoff og Nicki Bruun

Erobreren skulle have været den første originalt producerede danske serie på HBO Nordic, men sådan blev det ikke.

Efter gennem flere år at have fået lovning på godt tyve millioner kroner i produktionsstøtte og over én million i udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut til projektet, meddelte streamingtjenesten, at den dropper seriefortsættelsen af Pelle Erobreren.

Det ærgrer direktøren for Filminstituttet, Claus Ladegaard.

”Det kommer som en overraskelse, og vi synes, at det er virkelig ærgerligt. Nu har vi fokus på at se, om projektet kan videreføres et andet sted, for det er jo et vigtigt kvalitetsprojekt.”

– Så støtten kan godt blive aktiv, hvis producenten SAM Productions finder en ny samarbejdspartner?

”Hvis de finder en ny samarbejdspartner, der søger os om det her projekt, så kan støtten godt komme tilbage.”

– Er der håb for det i øjeblikket?

”Det kan jeg ikke sige noget om.”

Manglende finansiering
Instruktøren Per Fly luftede allerede i 2012 planerne om at lave et nyt kapitel om Pelle, der i Bille Augusts Oscar-vindende film kommer med sin far til et forarmet Bornholm.

Siden har projektet været inde i en lang udviklingsfase, hvor det senest var planen at lave en serie i otte afsnit sammen med manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg.

Public Service-puljen på Det Danske Filminstitut uddelte første gang støtte til Erobreren i 2017, hvor der blev givet lidt over en halv million kroner i udviklingsstøtte.

Siden er pengene væltet ind til projektet – sammenlagt 21 millioner – men ifølge en pressemeddelelse fra HBO Nordic faldt projektet på grund af finansiering.

For blot en måned siden var der trods lang ventetid stor optimisme hos både HBO Nordic og producer Jesper Morthorst fra SAM Productions, der udtalte til Ekko: ”Det går rigtig godt med det, og vi er i fuld gang, men vi er ikke gået i gang med at filme endnu.”

Samtidig kunne TV 2’s fiktionschef Katrine Vogelsang fortælle, at hendes kanal havde købt rettighederne til at vise Erobreren, efter den havde kørt på HBO Nordic.

Ekko forsøger at få en kommentar fra Jesper Morthorst og TV 2.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko