Nyhed
03. juni 2021 | 18:56

Berigtigelse: Det var ikke Jussi Adler-Olsen

Foto | Politikens Forlag
Jussi Adler-Olsen har solgt over tyve millioner bøger på verdensplan, og han bruger ikke sin fritid på at give Marco Effekten mange stjerner på internettet.

Der er ikke skyggen af belæg for at antyde, at den verdensberømte forfatter har fusket med stemmetallene på kino.dk.

Af Claus Christensen

Trods dårlige brugeranmeldelser fik Marco Effekten på bare fem dage rekordmange positive stemmer på kino.dk.

Næsten for godt til at være sandt. Og det var det da heller ikke. Da Ekko kontaktede kino.dk, måtte redaktøren af Nordisk Films udmærkede hjemmeside erkende, at der var blevet fusket ganske grundigt med stemmetallene.

Efterhånden som redaktøren fik fjernet de falske stemmer, styrtdykkede brugerstemmerne fra 900 til under 300. Stjernegennemsnittet gik fra 4,9 til 2,8, og i skrivende stund er det nede på 2,7.

Dermed er Marco Effekten – som med forfatteren Jussi Adler-Olsens velsignelse er første film i rebootet af Afdeling Q-serien – trist nok havnet blandt de dårligst brugeranmeldte film på kino.dk i dette årtusinde.

Kino.dk kunne ikke oplyse, hvem den generøse stemmegiver er – blot at stemmerne tilsyneladende kommer fra den samme danske IP-adresse.

Den spegede sag skal der nok en efterforsker af Carl Mørcks kaliber til at opklare.

Det fik os til at ”skyde friskt fra hoften”, som vi formulerede det, og i spøg spekulere i, om det kærlighedsfyldte cyber-angreb kunne komme fra publikumshungrende biografer, Jussi Adler-Olsens fanklub eller måske sågar forfatteren himself.

Nu har vi fået en henvendelse fra den verdensberømte forfatters advokat, Peter Schønning, med krav om ”en øjeblikkelig berigtigelse”. Advokaten skriver, at der er tale om en grundløs og ærekrænkende anklage.

Vi skal derfor dybt beklage at være kommet til at antyde, at Jussi Adler-Olsen kunne have en finger med i spillet.

Det har vi naturligvis intet belæg for. Vi håber inderligt, at vores begavede læsere har gennemskuet satiren, men vi er glade for at være blevet gjort opmærksom på, at sætningen kunne læses uden et glimt i øjet.

Vi beklager endnu engang for de gener, som det måtte have påført Jussi Adler-Olsen.

Trailer: Marco Effekten

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko