Nyhed
01. juni 2021 | 15:28 - Opdateret 03. juni 2021 | 18:50

Fusk med stemmer til Marco Effekten

Foto | Nordisk Film
Carl Mørck (Ulrich Thomsen) tager på mission i Marco Effekten, men kan den drevne efterforsker opklare, hvem der står bag falske bedømmelser af filmen?

”Der er blevet pillet med tallene på en eller anden måde,” siger redaktøren på kino.dk, som nu rydder op i mange positive, men falske brugerstemmer til den nye Afdeling Q-film.

Af Nicki Bruun

Marco Effekten er kommet skidt fra start, kunne vi i går skrive om den nyeste film i Afdeling Q-serien.

Billetsalget har i åbningsweekenden ikke været i nærheden af forgængerne, og på hjemmesiden kino.dk har brugere været ude med riven efter filmen.

Alligevel havde Marco Effekten i går en flot brugervurdering på 4,9 ud af 6 stjerner baseret på næsten 1000 stemmer. Det virkede noget mistænkeligt, for i kommentarsporet gav de fleste én eller to stjerner og havde hårde ord til filmen, hvor Ulrich Thomsen er ny Carl Mørck.


Tallene, som de så ud den 31. maj, før kino.dk begyndte at rydde ud i brugerstemmerne til Marco Effekten.

Redaktøren på kino.dk, Daniel Bentien, bekræfter over for Ekko, at der er blevet fusket. Mange af stemmerne er ikke reelle, men hvad der præcis er sket, er uklart.

”Nogle har omgået den måde, vi normalt undersøger det her på. Der er blevet pillet med tallene på en eller anden måde, så nu skal vi se på, hvad der ser mystisk ud,” siger Daniel Bentien.

Han havde selv lagt mærke til misforholdet, men kunne ved at se på IP-adresserne ikke umiddelbart konstatere snyd. Efter Ekkos henvendelse fik han dog teknikeren til at se nærmere på sagen, og nu skal der ryddes op i brugerstemmerne.

”Vi kommer til med hård hånd at slette ratings, som ser suspekte ud, og så må vi se, om det er halvdelen af stemmerne, eller hvor meget det er. Det er en manuel opgave, der skal igangsættes, men der skal tyndes ud,” fortæller redaktøren for kino.dk.

I skrivende stund er brugervurderingen for Marco Effekten røget fra 4,9 til 2,8. Og efter at have renset ud i de suspekte bedømmelser er det samlede antal faldet fra omkring 900 til 298.

Balance i regnskabet
Både den forrige film i Afdeling Q-serien, Journal 64, og Thomas Vinterbergs biografsucces Druk har på kino.dk fået omkring 1200 brugerstemmer.

Det er blot lidt flere end Marco Effekten, som trods kun en lille uge i biografen havde fået næsten 1000 stemmer.

For Journal 64 og Druk er der en sammenhæng i tallet for brugerstemmer og antallet af stjerner, som brugere, der har skrevet en anmeldelse, giver.

Men for Marco Effekten var det tal helt skævt før oprydningen. Stjernegennemsnittet for dem, som har skrevet en anmeldelse af Marco Effekten, er 1,7. Dermed er der nu kommet mere balance i regnskabet.

Det er ikke til at sige, hvem der står bag det kærlighedsfyldte cyber-angreb.

Fans af forfatteren og publikumshungrende biografer kunne have interesse i at booste filmens omdømme, men den spegede sag skal der nok en efterforsker af Carl Mørcks kaliber til at opklare.

Læs berigtigelse!

Trailer: Marco Effekten

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko