Nyhed
20. apr. 2022 | 20:23

Dødsulykke udløser den højeste bøde

Foto: Rust Movie Productions, LLC
Filmselskabet reagerede ikke på klager over manglende sikkerhed fra folk, der arbejdede på westernfilmen Rust i New Mexico.

Alec Baldwin dræbte fotografen Halyna Hutchins i en ulykke. Men ifølge arbejdstilsynet kunne tragedien være undgået, hvis filmselskabet havde taget sikkerheden alvorligt.

Af Claus Christensen

Det er stadig uklart, hvordan Alec Baldwins pistol under optagelserne af western-dramaet Rust kunne gå af med en rigtig kugle, der dræbte fotografen Halyna Hutchings og sårede instruktøren Joel Souza.

Optagelserne foregik i New Mexico, og efter 1500 timers undersøgelse, fjorten afhøringer og gennemgang af 566 dokumenter har det lokale arbejdstilsyn udstedt den højest mulige bøde.

Selskabet bag independent-filmen, Rust Movie Productions, LLC, skal betale 139.793 dollars i bøde – det svarer til 960.420 danske kroner.

Ifølge Sky News er tilsynet kommet frem til, at lederne under optagelserne ”udviste en komplet uansvarlighed i forhold til de ansattes sikkerhed”.

Sikkerhedsprocedurer for, hvordan skydevåben skal behandles, blev ikke fulgt. Og selv efter klager fra folk på filmholdet blev der ikke gjort noget.

Selskabet manglede en procedure til at sikre, at rigtige kugler ikke kunne ende på optagelserne. Hvilket altså endte med at koste 42-årige Halyna Hutchings livet.

”Vores undersøgelse viser, at dette tragiske uheld aldrig ville være sket, hvis Rust Movie Productions havde fulgt den nationale filmbranches standarder våbensikkerhed,” udtaler miljøminister James Kenney ifølge Sky News.

Filmprojektet blev stoppet efter tragedien, men skuespilleren Alec Baldwin, som også var blandt lavbudget-filmens producere, har nægtet sig skyldig. Han mener ikke, at han har trykket på aftrækkeren.

Fotografens familie er øjensynlig af en anden opfattelse og har rejst et civilt søgsmål mod Hollywood-stjernen. Politiet er stadig i gang med sine undersøgelser, men har endnu ikke sigtet nogen i sagen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko