Uskyldstabet
02. mar. 2018 | 15:33

Film om ungdomsovergreb åbner festival

Foto | Carsten Nielsen
I 70’erne lavede Lasse Nielsen film med unge i centrum, men i en kommende dokumentar på TV 2 bliver instruktøren øjensynligt beskyldt for at have begået overgreb på sine skuespillere.

TV 2-programmet De misbrugte filmbørn, som handler om anklager mod 70’er-instruktørerne Lasse Nielsen og Ernst Johansen, bliver vist som gallaåbning på dokumentarfestivalen.

Af Nicki Bruun

”Jeg er betaget af teenagedrenge med en flot overkrop, helst lidt muskuløs. Det kan jeg ikke se noget forkert i. Jeg har aldrig interesseret mig for de tolvårige, jeg er ikke psykopat.”

Sådan siger Lasse Nielsen, der i 70’erne instruerede ungdomsfilm som Måske ku’ vi og Du er ikke alene, i et eksklusivt interview med Filmmagasinet Ekko.

Instruktøren har derimod ikke villet udtale sig til den kommende TV 2-dokumentar De misbrugte filmbørn, hvor han øjensynligt bliver anklaget for at have begået overgreb på unge mennesker i 70’erne.

Ekko kan nu afsløre, at første del af dokumentaren bliver vist ved gallaåbningen af Cph:Dox den 14. marts kl. 19 i Det Kongelige Teater.

Seksuel magtmisbrug i filmmiljøet
Ifølge Ekkos oplysninger består De misbrugte filmbørn af to programmer, hvor instruktørerne Lasse Nielsen og Ernst Johansen, der sammen debuterede med La’ os være fra 1975, bliver beskyldt for at have begået overgreb i 70’erne.

Ekko har allerede skrevet om Ernst Johansen i det nye magasin #70 og i artikler på nettet – med nye oplysninger i Annes dagbog fældede filminstruktør.

I programavisen for Cph:Dox står der ikke direkte, at det er De misbrugte filmbørn, som vises ved åbningsgallaen. I stedet står der: ”Aftenens program præsenteres i samarbejde med Politiken og TV 2. Begge medier har igangsat en journalistisk undersøgelse hen over en periode på to år, der afdækker magtmisbrug af seksuel karakter i filmmiljøet.”

Over for Ekko har Lasse Nielsen kritiseret TV 2 for uetisk journalistik, fordi TV 2 i forblommede vendinger sagde, at dokumentaren skulle handle om ”70’ernes ungdomskultur”, forsøgte at bestikke kilder for at tale dårligt om ham og kaldte ham ”pædofil-instruktøren” over for kilder.

TV 2 har afvist samtlige beskyldninger.

Hvornår De misbrugte filmbørn bliver vist på TV 2, vides endnu ikke. Men redaktør Lasse Bjerre har sagt til Ekko, at det bliver inden for nogle uger. Af en annonce i programavisen for Cph:Dox fremgår det også, at dokumentaren bliver tilgængelig som streaming på TV 2 Play.

Kommentarer

Ekko #77

Stort tema om sex og magt i det nye magasin.

I temaet beskriver vi overgreb i 70’ernes ungdomsfilm.

På nettet findes en kort version: Overgreb i danske ungdomsfilm.

I Annes dagbog fældede filminstruktør mindes en række kilder pigen, der med sit selvmord afslørede en instruktørs seksuelle omgang med mindreårige.

Lasse Nielsen har i ”TV 2 kalder mig pædofil-instruktøren” givet et eksklusivt interview til Ekko. TV 2 svarer på kritikken.

TV 2-dokumentaren bliver vist ved gallaåbningen af Cph:Dox den 14. marts kl. 19

Det nye nummer kan købes i kiosker eller bestilles her.

© Filmmagasinet Ekko