Nyhed
09. dec. 2016 | 10:31

Donald Trump fortsætter som tv-producer

Foto | David Giesbrecht
Donald Trump blev kendt for at fyre folk i tv-programmet The Apprentice, men endnu har han ikke fyret sig selv som producer trods den snarlige stilling som præsident.

USA's kommende præsident er stadig producer på den nye sæson af The Apprentice, men Arnold Schwarzenegger overtager hans værtsrolle.

Af Nicki Bruun

Donald Trump er allerede før sin indsættelse som præsident i USA blevet kaldt reality show-præsidenten, og det image slipper han nok ikke sådan lige af med.

Han vil nemlig stadig fremstå som producer på den kommende sæson af The Apprentice, som blev hans gennembrud i reality-tv-verdenen i 2004.

Det skriver branchemagasinet Variety, som har fået historien bekræftet af Trumps talskvinde.

”Hr. Trump har en stor andel i serien og udtænkte den med Mark Burnett. Trump har planlagt en pressekonference den 15. december i New York, hvor han vil fortælle om sine planer om at trække sig ud af sine mange forretningsinteresser, efter han er blevet præsident,” fortæller talskvinden Hope Hicks til Variety.

Den nye sæson får titlen The New Celebrity Apprentice og har ingen ringere end den tidligere ”Governator”, Arnold Schwarzenegger, til at overtage Trumps værtsrolle. Sæsonen starter den 2. januar og kører således parallelt med, at Donald Trump bliver indsat som præsident den 20. januar.

Ballade om pengene
Det betyder med andre ord, at Donald Trump står til at tjene penge på sine tv-forretninger, mens han er præsident.

Han sidder på en stor del af rettighederne til serien sammen med skaberen Mark Burnett og kommer ifølge Varietys estimater til at tjene minimum 10.000 dollars per afsnit for den nye sæson. Der er bestilt otte afsnit af The New Celebrity Apprentice.

Donald Trump kommer dog ikke til at have noget konkret at gøre med den nye sæson, og han bliver heller ikke den første præsident, som tjener penge ved siden af embedet.

Da Barack Obama i 2010 udgav bogen Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters, blev overskuddet doneret til en organisation, som støtter børnene af invalide krigsveteraner. Om Trump vil donere sin indtjening til et velgørende formål, melder historien ikke noget om.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko