Nyhed
09. jan. 2021 | 11:59

Førende brancheblad spår Oscar til Druk

Foto | Zentropa
En dansk skuespiller er aldrig blevet nomineret til en Oscar i skuespilkategorien, men amerikanske Variety vurderer, at det godt kan ske i år for Mads Mikkelsen.

Variety har ikke bare Thomas Vinterbergs drukdrama som favorit til Oscar-prisen for bedste internationale film, men nævner også muligheden for andre nomineringer.

Af Claus Christensen

Druk måtte nøjes med beskedne tre hjerter i Danmarks største kulturavis, Politiken, mens vi på Ekko gav seks stjerner og i december kårede Thomas Vinterbergs film til årets bedste film – vel at mærke i hele verden.

Det er verdens førende filmbrancheblad, Variety, åbenbart ikke helt uenig i.

Det amerikanske brancheblad har nemlig Druk – om fire gymnasielærere, der med vilje slår sig på flasken – som favorit til at vinde Oscar’en for bedste internationale film.

Og ikke nok med det.

Variety nævner også, at Druk er den film af de ikke-amerikanske, som har de bedste chancer for at komme i betragtning i andre kategorier.

Historisk triumf
Hovedrolleindehaveren Mads Mikkelsen kan blive nomineret som bedste mandlige skuespiller. Desuden mener Variety, at Thomas Vinterberg og Tobias Lindholms manuskript er så godt, at det godt kan blive nomineret.

Ingen dansk skuespiller er nogensinde blevet nomineret til en Oscar i skuespilkategorien, og ingen dansk film har fået en nominering for manuskriptet.

De ikke-amerikanske film har altid haft svært ved at bryde igennem til andre kategorier, fordi amerikanerne ikke er særligt begejstrede for at se film med undertekster. Men chancerne for danske nomineringer er større end nogensinde, fordi mange films premiere i det, man i USA kalder ”award season” (perioden oktober-december) er blevet udskudt på grund af coronavirus.

Druk triumferede historisk ved European Film Awards i december sidste år. Den ryddede bordet med de fire store priser: bedste film, instruktør, manuskript og skuespiller.

Filmens største konkurrenter til en Oscar er ifølge Variety mexicanske I’m No Longer Here, franske Deux, schweiziske My Little Sister og La Nuit des rois fra Elfenbenskysten.

Oscar-nomineringerne bliver offentliggjort den 15. marts, og prisfesten afvikles i Los Angeles den 25. april.

Trailer: Druk

Kommentarer

Ekko #86

Stort interview med Thomas Vinterberg i det aktuelle nummer af Ekko.

Bestil magasinet her.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko