Nyhed
13. jan. 2021 | 10:52

Druk rider på international bølge af succes

Foto | Henrik Ohsten
Mads Mikkelsen falder som gymnasielærer over alkoholens fristelser i Druk, der er populær blandt filmkritikere i det store udland.

Thomas Vinterbergs komedie kører sig med udmærkelser fra udenlandske anmeldere i stilling til Oscar-showet.

Af Nicki Bruun

Druk var et kæmpe lyspunkt i et for filmbranchen svært 2020, hvor Thomas Vinterbergs komedie om livet og alkohol trak 800.000 mennesker i biografen og blev hyldet med adskillige priser.

Og sejrsgangen fortsætter i starten af det nye år.

Senest blev filmen i går nomineret til bedste ikke-engelsksprogede film af kritikersammenslutningen i London.

Også i USA har Druk de seneste uger gjort flot figur ved at blive nomineret til eller vinde priser for bedste internationale film hos kritikersammenslutninger landet over.

Blandt andet har anmelderne i storbyerne Houston og San Diego udvalgt den danske film som en af kandidaterne til at blive udpeget som årets bedste udenlandske film.

De forskellige nomineringer er alle sammen led i den store Oscar-kampagne, som skal føre til en sejr for Druk ved filmverdens mest prestigiøse prisuddeling.

Muligheder i flere kategorier
9. februar offentliggør Oscar-akademiet de ti film, som kan komme i spil til Oscar-prisen som bedste internationale film. De endelige nomineringer kommer den 15. marts.

Skal man tro internationale medier og eksperter, er der efterhånden ikke længere tvivl om, at Druk i det mindste bliver blandt de fem nominerede.

Ifølge det førende brancheblad Variety er filmen endda favorit til at vinde prisen for bedste internationale film.

Desuden bliver muligheden nævnt for, at Mads Mikkelsen nomineres for sin hovedrolle som gymnasielærer i filmen, der også kan hente en nominering for Thomas Vinterberg og Tobias Lindholms manuskript.

Det er dog aldrig tidligere sket, at en dansk skuespiller eller et dansk manuskript er blevet nomineret i de respektive kategorier ved den amerikanske prisuddeling. Det ville med andre ord være en historisk begivenhed, som i et coronaramt år ikke er en umulighed.

Oscar-showet løber af stablen i Los Angeles den 25. april.

Kommentarer

Ekko #86

Stort interview med Thomas Vinterberg i det aktuelle nummer af Ekko.

Bestil magasinet her.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko