Nyhed
01. mar. 2021 | 04:04 - Opdateret 01. mar. 2021 | 05:13

Druk misser Golden Globe-pris

Foto | Sturla Brandth Grøvlen
Lars Ranthe, Magnus Millang, Mads Mikkelsen og Thomas Bo Larsen tager hønefulde ud på en hurtig fisketur i Druk, så Millangs hårdt pressede familiefar som lovet kan komme hjem med frisk fisk.

Thomas Vinterbergs film bliver slået af den koreansksprogede Minari, der vinder prisen for bedste ikke-engelsksprogede film.

Af Claus Christensen

Druk kunne her i nat – dansk tid – tage et afgørende skridt i retning af verdens største pris: Oscar.

Men desværre blev Thomas Vinterbergs komediedrama slået på målstregen om prisen for bedste ikke-engelsksprogede film ved Golden Globe-uddelingen.

Statuetten gik i stedet til den amerikansk producerede, men koreansksprogede Minari.

Prisen uddeles af 87 udenlandske filmjournalister i Los Angeles, heriblandt Ekkos Tina Jøhnk Christensen.

Susanne Biers Hævnen vandt prisen i 2011, og den gik direkte videre til at vinde Oscar’en. Vinterbergs film får altså ikke samme medvind af Golden Globe, men til Oscar-festen kan Vinterberg glæde sig over, at han ikke er oppe imod Minari.

Her er Minari nemlig nomineret for bedste film, mens den ikke er en kandidat i prisen for ”bedste internationale film”, fordi den er amerikansk produceret. 

Thomas Vinterberg har tidligere været nomineret til Golden Globe med Festen og Jagten i 1999 og 2014, men begge gange foretrak de udenlandske filmjournalister i L.A. en anden film.

Biers serie forbigået
Det er heller ikke blevet Susanne Biers aften. Hendes HBO-thriller-serie The Undoing var nomineret i hele fire kategorier, men måtte se sig helt forbigået.

Komikerne Tina Fey og Amy Poehler var værter for prisfesten i Los Angeles. På grund af coronavirus blev den afholdt med et publikum af læger og sygeplejersker, mens de nominerede stjerner var med virtuelt bag hver deres computerskærm.

Hollywood Foreign Press Association er op til prisfesten blevet kritiseret for, at der ikke er en eneste sort filmjournalist i foreningen.

Det satte sit præg på prisfesten, hvor ”black” og ”inclusion” blev aftenens mest benyttede ord.

Foreningens journalister repræsenterer tilsammen 56 lande og en læserskare på 250 millioner, og i et indslag trådte en tysk, indisk og tyrkisk journalist frem på scenen og forsikrede, at kritikken bliver taget alvorligt.

Festen fortsætter i skrivende stund frem til kåringen af årets bedste drama, som ventes uddelt kl. 5 dansk tid.

Trailer: Druk

Kommentarer

Druk i Ekko #86

Stort interview med Thomas Vinterberg i Ekko #86.

Tegn abonnement og få gratis film.

Bestil nummeret.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko