Ugens streaming
05. jan. 2018 | 11:20

Hævnfilm til streaming

Foto | François Duhamel
Donny Donowitz (Eli Roth) og Aldo Raine (Brad Pitt) jagter, myrder og skalperer nazister i Quentin Tarantinos Inglourious Basterds.

Vi byder velkommen til et nyt år med fem intense film, hvor hævntørsten slukkes.

Af Patricia Smollerup og David Madsen

Hvad gør du, når myndighederne fejler og fratager dig den retfærdighed, som du og dine kære længes efter?

Samurai-filmen Blade of the Immortal om en ung pige og hendes livvagt, som hævner familiens død, er netop kommet på Netflix, og i den anledning giver vi dig mulighed for at skyde året i gang i selskab med personer, der vender autoriteterne ryggen og giver skurkene, hvad de har fortjent.

Hævn er en populær ingrediens i en lang række fortællinger, for hvem nyder ikke at se den sadistiske morder smage sin egen medicin?

Inglourious Basterds

Det er den ultimative hævnfilm: I en alternativ fortælling af Anden Verdenskrig planlægger en bande amerikansk-jødiske soldater og en ung jødisk kvinde deres hævn mod nazisterne. De vil sprænge hele Overkommandoen, inklusive Adolf Hitler, i luften.

Handlingen er himmelråbende vanvittig, men filmen er båret af et farverigt persongalleri. Særligt den dengang ganske ukendte skuespiller Christoph Waltz blæste alle bagover i rollen som den lynende intelligente og hamrende arrogante Hans ”Jødejægeren” Landa.

Quentin Tarantino er kendt for sine majestætiske crescendo-øjeblikke. En mexicansk duel i en kælderbar og filmens klimaks er nogle af filmhistoriens mest intense action-sekvenser.

Kan streames på Netflix og lejes på Blockbuster.Thelma og Louise

Ridley Scotts klassiker fra 1991 med to kvindelige hovedroller er et centralt værk inden for buddy-genren. Susan Sarandon og Geena Davis spiller veninderne Thelma og Louise, der er trætte af et trivielt hverdagsliv med stereotype kønsroller.

De to kvinder forlader deres hjem for at tage på en mindre udflugt, men turen kommer skævt fra start, da Louise koldblodigt dræber en mand, som forsøger at voldtage Thelma. På de amerikanske landeveje begynder en flugt fra myndighederne og et oprør mod det mandsdominerede samfund.

Filmen skildrer båndet mellem de to kvinder, og venskabet, som de udvikler på deres rejse, hvor de generobrer magten over eget liv og skæbne.

Kan streames på C More.


Blue Ruin

Jeremy Saulnier slog for alvor igennem med den brutale Green Room, hvor punkere kæmper mod neonazister. Men før den instruerede han Blue Ruin, som er blevet skammeligt overset.

Blodhævnen mellem to familier tager overhånd og leder op til nogle intense og meget barske konfrontationer. Der er ingen katarsis, når instruktøren viser de uundgåelige konsekvenser, som hævnaktioner fører med sig.

Kan streames på Filmlounge og lejes på Blockbuster.Leon

Natalie Portman fik sit gennembrud i Luc Bessons action-thriller Leon fra 1994. Hun er bjergtagende i rollen som den tolvårige Mathilda, der søger sikkerhed hos sin mystiske nabo Leon (Jean Reno), da hendes familie myrdes af korrupte DEA-betjente.

Leon er professionel lejemorder og træner den seje Mathilda op til at hævne sin afdøde familie, så de to udvikler et helt særligt bånd.

Gary Oldman er uhyggelig i rollen som den vanvittige, storråbende skurk, der kaster om sig med Beethoven-referencer. Og i skildringen af Leon og Mathildas forhold balancerer instruktøren mesterligt på grænsen af, hvad der er acceptabel adfærd mellem en ældre mand og en ung pige.

Kan streames på Netflix og Filmstriben og kan lejes på Blockbuster.Blade of the Immortal

Det er de færreste mennesker, som kan bryste sig af at have instrueret mere end hundrede film. Det kan japanske Takeshi Miike, der i mere end tyve år har underholdt publikum med film som Ichi the Killer og Audition.

Film nummer 100 er en af hans bedste. Den unge Rin mister sin familie til en bande farverige skurke, som ønsker at samle alle Japans dojoer under sig. Hun rekrutterer den afdankede samurai Manji, der mod hæren af skrupelløse skurke og shogunens undersåtter har den fordel, at han er udødelig.

Filmen udspiller sig som et videospil komplet med regenererende liv, episke bosskampe og hundredvis af hjernedøde soldater, som skal hakkes ned.

Kan streames på Netflix.


Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge fokuserer vi på hævnfilm.

© Filmmagasinet Ekko