Ugens streaming
12. jan. 2018 | 15:57

Anbefaling: Musicals til streaming

Foto | Leo Weisse
Hver en replik synges i Jacques Demys mesterværk Pigen med paraplyerne (1964), hvor charmerende Catherine Deneuve spiller Geneviève, der er ekspeditrice i sin mors paraplyforretning.

Det er svært ikke at blive revet med, når skuespillere synger og danser på gader og stræder. Vi anbefaler nogle af tidens bedste musicals og en glimrende dansk kortfilm.

Af David Madsen

Det er passende, at stemmefilmen blev introduceret med musicalen Jazzsangeren i 1927.

Få genrer kan bringe så meget glæde og visuelle stimuli som musicalgenren. Selv om genren mest er kendt fra teatrets scenekant, er filmen et fantastisk medie til at udfordre dens grænser.

Ud over La La Land har der ikke været mange vellykkede musicals i det seneste årti, men genrenlever videre i bedste velgående gennem klassikerne, de ikoniske sange og imponerende dansenumre.

Hvad end vi taler om Hollywood-systemets gigantiske produktioner fra 50’erne eller grænsesøgende, socialrealistiske musicals fra 70’erne, er der noget for enhver musiksmag i denne ombæring af streaming i weekenden.

Singin’ in the Rain

Sammen med instruktøren Stanley Donnen skabte karismatiske Gene Kelly en af Hollywoods vigtigste originale musicals i 1952. Og som så mange andre gode Hollywood-produktioner handler filmen om industrien.

Nemlig om tre stumfilmskuespillere, der må se deres karriere forsvinde efter frembrusningen af tonefilm i 1930’erne.

Det er naturligvis den titulære sang med Gene Kelly, som filmen huskes for. Men den er fyldt til randen med imponerende stepdans-sekvenser og vittige indslag. Foruden Gene Kelly giver en purung Debbie Reynolds den hele armen og får det til at ligne en leg at danse professionelt, selv om hun ikke var oplært.

Filmen kan streames på Filmstriben og lejes på Blockbuster og Viaplay.


Moulin Rouge!

Ingen anden film er så energisk som Moulin Rouge! (2001), der i den grad fortjener titlens udråbstegn. Det er et shakespeareansk trekantsdrama mellem den fattige poet Christian, den gustne Greve og den smukke kurtisane Satine.

Filmen er en vidunderlig hyldest til det sidste århundredes største popikoner fra David Bowie til Madonna samt musicals som Gentlemen foretrækker blondiner og The Sound of Music.

Musikken akkompagneres af en billedskøn stil, som konstant overvælder med sirlige fiskeøje-kameralinser, febrilsk klippestil og overjordisk smukke farver. I midten af galskaben stråler Nicole Kidman og Ewan McGregor som de unge elskende.

Filmen kan lejes på Blockbuster.

 

The Rocky Horror Picture Show

Det er kultfilmen over alle kultfilmen.

Få musicals blev synonym med 70’ernes modkultur som Jim Sharmans filmatisering af horrormusicalen The Rocky Horror Picture Show. Musicalen tager gamle monstre  og river dem frydefuldt over. Her er doktor Frankenstein transvestitten Frank-N-Furter fra planeten Transylvania, som har en umættelig libido.

Iklædt tung makeup og korset er den legendariske Tim Curry uforglemmelig i rollen som den flamboyante doktor.

Ørehængere som Science Fiction/Double Feature, Time Warp og Rose Tint My World gør filmens soundtrack til et af de bedste i musicalgenren.

Filmen kan lejes på Blockbuster og streames på Viaplay.

 

Ztriwer

Da Robert-nomineringerne blev offentliggjort, var animationen Den utrolige historie om den kæmpestore pære udvalgt til kategorien for bedste film. Filmens medinstruktør Amalie Næsby Fick var også nomineret for sin imponerende kortfilm Ztriwer til sidste års Ekko Shortlist Awards.

Filmen er en positiv og farverig fortælling om lære at være sig selv. Den selvfede zebra Zøren er den bedste danser på hele savannen. Men da han mister sine striber, bliver han udstødt af sin flok, og han må pludselig finde en identitet blandt savannens andre udskud.

En film, som går rent ind hos både små og store.

Kortfilmen kan streames på C More.

 

Pigen med paraplyerne

Hovedinspirationen for La La Land er Jacques Demys geniale Pigen med paraplyerne (1964), der bedst kan beskrives som en filmopera.

Den pastelfarvede billedside er dragende smuk, og det giver filmen en enorm varme, at samtlige replikker bliver sunget. Men bag overfladen gemmer der sig en hverdagslig, men tragisk fortælling om et ungt, forelsket par, som bliver fraskilt på grund af krigen.

Frankrigs skuespiller nummer ét, Catherine Deneuve, spiller den blåøjede paraplysælger Geneviève, og hun stjæler samtlige scener, hun er i.

Filmen kan streames på Filmstriben og lejes på Blockbuster.

 

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge fokuserer vi på musicals.

© Filmmagasinet Ekko