Nyhed
04. okt. 2011 | 15:40

Ekko-dvd’er til undervisning

Igennem de sidste syv år har Filmmagasinet Ekko udgivet dvd’er med kortfilm, som er oplagte til undervisningsforløb.
Af Jesper Bo Petersen

Hvad ville der ske, hvis vi alle var ens? Det spørgsmål stiller svenske Babak Najafis i sin frække kortfilm Elixir, hvor tre indvandrer-rødder finder en mystisk drik, der forvandler dem til rigtige blå-gule svenskere.

Filmen, der er med på Ekkos seneste dvd Funny Films of the North, er oplagt til et undervisningsforløb i udskolingen. Den lægger op til en diskussion af racisme, tolerance og forskellighed — nøjagtig som Anders Thomas Jensens Valgaften, som Ekko tidligere har udgivet, men i lang tid har haft udsolgt. Valgaften er også med på den nye dvd.

Læs undervisningsmaterialet til filmene, som er blevet til i samarbejde med Dansklærerforeningen.

Dansklærerforeningen har også lavet materiale til Ekko-dvd’en De fremmede — en samling af film, der fint kan supplere Valgaften og Elixir.

I alt har Ekko siden 2004 udgivet atten dvd’er.

Samlingen af de bedste afgangsfilm fra den danske filmskole, Super16, har været den mest populære. Også her har Dansklærerforeningen lavet forløb til filmene, som med visuel skaberkraft skildrer unge problemstillinger.

Animationsfilm er med deres helt korte, ofte symbolmættede forløb meget anvendelige i undervisning. Og der er også lavet undervisningsforløb til alle filmene på dvd’en, der samler de bedste film fra Den Danske Filmskoles animationslinje.

Der ligger også en lille undervisningsperle gemt på Ekkos dvd med den fabulerende musikvideo- og filminstruktør Martin de Thurah. Den hedder Ung mand falder, skildrer et usikkert teenagesind og er egnet til en analyse af filmiske virkemidler.

Nordic Short Films hedder dvd’en, der samler nogle af de bedste kortfilm fra de fem nordiske lande. Thomas Vinterbergs klassiker Drengen der gik baglæns ser på tabet af et familiemedlem fra et barns perspektiv og fungerer fremragende i folkeskolen.

Velegnet til gymnasiet er Härlig är jorden af den svenske mesterinstruktør Roy Andersson og Sniffer af norske Bobbie Peers. De er satiriske og samfundskritiske og symbolske, så der er masser af gods til fortolkning. Det er film, der vil åbne de unges øjne for filmkunstens muligheder.

Ekkos dvd’er kan købes sammen med det blad, de er udgivet med, for kun 69 kroner + porto (dog 85 kroner for det aktuelle nummer). Send mail til sekretariat@ekkofilm.dk eller ring på telefon 8838 9292.

Ekko-dvd’er anbefalet til undervisning

#5: Super16 - Best of. Kortfilm 1999-2007. FÅ DVD’ER TILBAGE
#6: Animation - Best of. Afgangsfilm fra Filmskolen 1998-2008.
#7: Dokumentar - Best of. Afgangsfilm fra Filmskolen 1997-2007.
#9: Martin de Thurah - 10 film.
#10: New Danish Screen. Bedste kortfilm 2006-2009.
#11: De fremmede. Ni film om mennesker på grænsen.
#13: Filmpoeter fra Island.
# 14: Nordic Short Films.
# 18: Funny Films of the North.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko