Nyhed
01. sep. 2021 | 12:13

Ekko Shortlist i knivskarp kvalitet

Grafik | Filmmagasinet Ekko
Der er en verden til forskel i kvaliteten, når man ser film i den højest mulige opløsning. Det kan nu lade sig gøre på Ekko Shortlist, så man får fuld glæde af de fantastiske kortfilm.

Vi tager på onlinehitlisten et teknologisk tigerspring, så du kan se fantastiske kortfilm i billedskøn 4k. Dermed tilbyder Ekko Shortlist opløsning på niveau med Vimeo og YouTube.

Af Nicki Bruun

Siden 2013 er Danmarks bedste kortfilm hver uge kommet på Ekko Shortlist, der i dag er mere populær end nogensinde før.

Nu giver vi med onlinehitlisten en teknologisk overhaling, så alle de forrygende kortfilm kommer til at stå knivskarpt!

Som led i en større modernisering af Ekko Shortlist gør vi det muligt at se de i skrivende stund 1.246 – og alle kommende – kortfilm i højeste kvalitet.

Hidtil har vi kunnet vise filmene i 480p og 720p, men nu er vi i gang med en konvertering, så filmene kan blive vist i den opløsning, de oprindeligt er lavet i.

Fremover vil platformen dermed tilbyde film med en opløsning helt op til 4k, hvis de vel at mærke er blevet optaget i den billedskønne kvalitet. Dermed tilbyder Ekko Shortlist opløsning på niveau med verdens toneangivende videoplatforme, Vimeo og YouTube.

Så gå ind på Ekko Shortlist og lad dig blive opslugt af en verden af kortfilm, som nu fremstår flottere end nogensinde. Konverteringen af de ældre film forventes afsluttet den 15. september.

Smukke billeder i HD-kvalitet
Med fire forskellige opløsninger tilbyder vi et bredt spektrum, så internetforbindelsen kan følge med.

Sidder man på et sløvt netværk, der har svært ved at trække en kvalitet i 4k, kan man skrue ned til 1080p, der også er flot HD-kvalitet. Det foregår på tandhjulet nederst til højre i afspilleren (se billede herunder).

Alternativt kan man også stadig se filmene i 480p eller 720p. Men så får du altså ikke glæden af de smukke billeder og skal måske give din internetudbyder et kald.

Som udgangspunkt afspilles filmene i højeste kvalitet, men hvis du vælger en lavere opløsning, vil din browser automatisk huske denne indstilling til næste gang. Bare klik på tandhjulet for at skifte.

God fornøjelse med de mange fantastiske film på Ekko Shortlist!

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Prisuddeling for danske filmskabere og deres kortfilm.

Startede i 2014 og finder i år sted for ottende gang.

Se filmene på Ekko Shortlist og upload din egen film.

Ekko Shortlist Awards er støttet af Det Danske Filminstitut.

Køb billet!

© Filmmagasinet Ekko