Nyhed
10. apr. 2014 | 00:00

Ekko viser spritnye film fra Super16

Foto | Maria von Hauswolff
I førsteårsfilmen Emmafilmemma spiller Nina Therese Larsen Rask Sønderborg en ekshibitionistisk provinspige, som uploader blodige videooptagelser af sig selv og andre på nettet.

For første gang nogensinde dropper Super16 dvd-skiverne og udgiver deres kortfilm online – og Ekko lægger hjemmeside til! Se årgang #8’s seks førsteårsfilm i dag.

Af Freya Bjørnlund

Hvem er fremtidens store danske filmskabere?

Statistikken siger, at ikke så få af dem skal findes på Super16. Danmarks første og største alternative filmuddannelse har allerede givet Den Danske Filmskole kamp til stregen og udklækket talenter som Kaspar Munk, Ask Hasselbalch, Martin Zandvliet, Christina Rosendahl og aktuelle Fenar Ahmad.

Hvad kan man så vente sig af uddannelsens nyeste kuld?

Alle er velkommen til at lege talentspejder, når Super16 for første gang udgiver deres spritnye førsteårsfilm online. I dag indtager årgang #8 Ekkos hjemmeside og lægger deres seks kortfilm til offentlig skue. Filmene kan ses her indtil 17. april kl. 12.

Geologer og sømænd
En søulk fra svundne tider, en teenage-trist videoblogger og to irske meteorit-fantaster.

Førsteårsfilmene når bredt omkring i genre og humør, og de afslører vidt forskellige kunstner-temperamenter blandt årgangens seks instruktører, seks producere og fire manuskriptforfattere.

Adils krig er en drabelig underverdens-odysse om hævn og broderkærlighed. B inviterer indenfor i et svedigt swingende, afroamerikansk klubmiljø – i København. Og der filosoferes over ungdommens hang til at leve gennem online-skyens uploads i teenage-dystopien Emmafilmemma.

I Natten er ung har den lovende skuespillerelev Elliot Crosset Hove rollen som en sky 23-årig knægt ved navn Elliot, der indædt prøver at slippe af med sin forbandede mødom og dertilhørende selvhad. Dokumentaren Shoot for the Moon besøger to irske amatør-geologer, som har sat hele deres tilværelse ind på at bevise, at stenen fra deres baghave i virkeligheden er en meteorit fra månen.

Og Sømand er en sanselig kærlighedsvise fra de syv have, hvor sømanden kun har én pige i én havn.

Nye online-tider
Indtil nu har Super16 udgivet sine kortfilmproduktioner på dvd. Men i år lader uddannelsens yngste årgang deres film flyve fra reden på en helt ny facon.

”Vi har besluttet at tage skridtet ind i den nye tidsalder, hvor fysisk materiale bliver udskiftet af online materiale,” skriver årgang #8 i en pressemeddelelse.

Ekko har allerede erfaring med online distribution af kortfilm. Ekko Shortlist er en hitliste over de bedste kortfilm lige nu, hvor læsere og seere hver uge giver stjerner til deres yndlingsfilm.

Mange af favoritterne er undfanget på Super16, og flere elever på årgang #8 er allerede repræsenteret på Shortlist.

Årgang #8’s førsteårsfilm præsenteres dog uafhængigt af Ekko Shortlist og kan derfor ikke stemmes ind.

Se super16-filmene!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko