Nyhed
07. juni 2022 | 16:51

Ekkos Cannes-favorit i biografklub

Foto | Kris Dewitte
Det belgiske venskabsdrama Close begejstrede på årets Cannes-festival. Nu har filmen fået en dansk premieredato og er imponerende nok blevet udvalgt til Biografklub Danmark-programmet.

Spielbergs selvbiografiske barndomsfilm, hemmelig storfilm om stumfilmtidens Hollywood og danske film af og med Paprika Steen er i programmet for næste sæson af Biografklub Danmark.

Af Nicki Bruun

På den nyligt afsluttede Cannes-festival var det den belgiske perle Close, der ifølge Ekkos chefredaktør skulle have vundet Guldpalmen.

Den måtte nøjes med andenprisen, men nu er det hårdtslående venskabsdrama af Girl-stjerneskuddet Lukas Dhont blevet udvalgt til programmet for Biografklub Danmark.

Det er særdeles flot for en på papiret så smal film, der herhjemme distribueres af Camera Film. Vi kan kun anbefale alle at se mesterværket om to unge drenge, hvis venskab rammes af en tragedie.

I den kommende sæson af Biografklub Danmark – der som regel har et medlemstal omkring 200.000 – kan man også opleve nogle af den kommende tids mest ventede Hollywood-film.

Steven Spielbergs semi-biografiske The Fabelmans om instruktørens barndom og opvækst får premiere den 23. marts 2023, mens instruktøren bag La La Land og Whiplash er tilbage med en ny storfilm.

Damien Chazelle fortæller i Babylon – der kommer den 19. januar – en historie om det gamle Hollywood. Der er ikke mange detaljer ude om filmen, men Brad Pitt, Margot Robbie og Tobey Maguire spiller henholdsvis John Gilbert, Clara Bow og Charlie Chaplin, der alle var stjerner i stumfilm-æraen.

Gensyn med Paprika
Der er blevet plads til fire danske film i programmet til Biografklub Danmark.

Foruden Henrik Ruben Genz’ biopic om musikeren Flemming ”Bamse” Jørgensen – der i forvejen var blevet valgt som åbningsfilm – kan man glæde sig til et gensyn med Paprika Steen både foran og bag kameraet.

Hun er de senere år blevet opereret flere gange i hjernen efter fund af tumorer, men nu er den 57-årige filmkvinde gudskelov snart aktuel både som instruktør og skuespiller.

Hun har instrueret den stjernespækkede komedie Fædre og mødre, der har Katrine Greis-Rosenthal, Jacob Lohmann, Amanda Collin, Lars Brygmann og Nikolaj Lie Kaas på rollelisten.

Den får premiere 3. november, mens Paprika Steen spiller hovedrollen som Tove Ditlevsen i Toves værelse, som er sæsonens sidste film i Biografklub Danmark med en premiere den 22. juni 2023.

Vi kunne for nylig afsløre, at instruktøren Martin Zandvliets hidtil hemmeligholdte film var på vej. Det er en adaptation af et teaterstykke, hvor Paprika Steen spiller over for Lars Brygmann som Ditlevsens ægtemand, hvilket også er tilfældet i filmen.

Den sidste danske film er Bille Augusts Kysset, der er en filmatisering af Stefan Zweigs Utålmodige hjerter fra 1939. Instruktøren var senest aktuel med Karen Blixen-fortællingen Pagten og forstår sig på det storslåede og rørende.

Hjertevarmt drama
De resterende tre film, som har fået æren af at blive udtaget til Biografklub Danmark-programmet, er alle i den hjertevarme ende.

Den gode chef er en satirisk arbejdskomedie, hvor Javier Bardem spiller en karismatisk boss i et familieforetagende. Filmen har vundet priser på festivaler og fået gode anmeldelser. Den har dansk premiere den 1. december.

29. september er der dansk biografpremiere på filmatiseringen af den populære roman Hvor flodkrebsene synger. Det er historien om en ung kvindes barske liv i 1950’ernes USA.

Endelig kommer den 25. maj britiske What’s Love Got to Do With It? Den låner sin titel fra en sang af Tina Turner, men er en romantisk komedie om kærlighed på tværs af kulturforskelle.

Læs mere om den kommende sæson her. Salget af medlemskaber starter den 1. august.

Scene: Close

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko