Nyhed
06. mar. 2018 | 10:13 - Opdateret 07. mar. 2018 | 10:28

Ekkos ekspert og Oscar-vinder deler i porten

Foto | AMPAS
The Shape of Water vandt prisen for bedste film ved Oscar-uddelingen, mens Guillermo del Toro også tog statuetten som bedste instruktør. Begge dele havde de to vindere i Oscar-panelet, Ekkos ekspert og producent Kim Magnusson, gættet.

For andet år i træk spår Filmmagasinet Ekkos ekspert flest rigtige ved Oscar-showet, men må denne gang dele æren med den dobbelte Oscar-vinder Kim Magnusson.

Af Nicki Bruun

Efter at have fået fordelt Oscar-priserne er det nu tid til en næsten lige så vigtig optælling. Hvem havde flest rigtige bud på vinderne i Ekkos Oscar-panel?

The Shape of Water tog stikket foran rivalen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, men i spådomskonkurrencen er der dødt løb mellem Ekkos ekspert Casper Hindse og producent Kim Magnusson, der ikke er hvem som helst i Oscar-sammenhæng.

Han har vundet to statuetter for kortfilmene Helium og Valgaften – og beviser sin gode Oscar-fornemmelse med 21 rigtige. Det samme får Casper Hindse, som dermed holder fast i titlen fra sidste år, hvor han vippede biografformand og Ekko-blogger Kim Pedersen af pinden som forsvarende mester.

Kim Pedersen kom med tyve rigtige i mål lige efter de to sejrherrer.

Manuskriptforfatter Søren Frellesen, der natten igennem var kommentator på TV 2’s Oscar-udsendelse, sniger sig ind på en tredjeplads med nitten rigtige. Som den eneste havde han satset på Greta Gerwig som bedste instruktør, men det blev som bekendt Guillermo del Toros aften.

Skarpe på kortfilm
Der var endnu en Oscar-vinder i årets panel, nemlig instruktøren af Helium, Anders Walter.

Han var ikke helt så skarp som sin producer, men kan alligevel være tilfreds med atten rigtige. Walter gættede – selvfølgelig, fristes man til at sige – vinderen af bedste kortfilm, The Silent Child, mens han røg på at vælge Three Billboards Outside Ebbing, Missouri både som bedste film og manuskript.

Atten rigtige fik også Oscar-ekspert på TV 2’s udsendelse, Ann Lind Andersen, der ligeledes satsede på Three Billboards Outside Ebbing, Missouri som bedste film. Ligesom halvdelen af panelet havde hun skudt på danskproducerede De sidste mænd i Aleppo som vinder af bedste dokumentar, men den gik til amerikanske Icarus – hvilket kun Kim Magnusson forudså.

Ekkos anden deltager i år, assisterende redaktør Ida Rud, må nøjes med fjorten rigtige.

Ganske imponerende ramte hun ellers som den eneste plet i de notorisk svære kortfilm-kategorier, men til gengæld havde hun flere steder satset på Star Wars: The Last Jedi, som ikke fik statuetter med hjem.

Filmredaktør på dybt vand
Til sidst finder vi Politikens filmredaktør Kim Skotte, der med blot syv rigtige ikke har haft den bedste nat.

Skotte er kendt for at lytte mere til hjertet end bookmakere og rygter på vandrørene.

Derfor bød han ind med Timothée Chalamet i Call Me by Your Name som bedste mandlige hovedrolle og The Square for bedste ikke-engelsksprogede film. Dér fik han ikke ret, og i andre kategorier stod han også alene med temmelig alternative bud.

Politiken- og Ekko-skribent Michael Bo har i Kim Skottes avis skrevet en kommentar, hvor han kalder årets Oscar-show endnu mere forudsigeligt, end det plejer at være.

Men altså ikke for filmredaktøren, der ligesom Elisa i nattens store vinder, The Shape of Water, endte på ret så dybt vand.

Klik på billedet herunder for at se, hvem der ramte rigtigt i deres spådom.

Kommentarer

Oscar-uddelingen

Første Oscar-show blev afholdt i 1929, og prisuddelingen er verdens ældste inden for filmbranchen.

Priserne uddeles af Academy of Motion Picture Arts and Sciences, hvis omkring 7.200 medlemmer er aktive personligheder i filmindustrien.

Der blev i år givet priser i 24 kategorier, heriblandt for bedste film, instruktør og skuespilpræstationer.

Årets uddeling blev afholdt 4. marts i Dolby Theatre i Hollywood.

© Filmmagasinet Ekko