Oscar 2018
01. mar. 2018 | 10:40

Ekkos ekspertpanel spår om Oscar

Foto | Johanna Korsh & Sophie Giraud
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri og The Shape of Water er favoritter til at løbe med de største og fleste priser, når Oscar-showet løber af stablen på søndag i Los Angeles.

To danske Oscar-vindere er blandt de filmeksperter, der i Ekko giver deres bud på, hvem der løber med de gyldne statuetter til Oscar-showet 2018.

Af Nicki Bruun

Oscar-ræset har det sidste lange stykke tid lignet en kamp mellem det mørke komediedrama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri og Guillermo del Toros eventyrlige koldkrigsdrama The Shape of Water.

Det er da også de to film, som Ekkos Oscar-panel gætter på vil løbe med de mest eftertragtede gyldne statuetter, når verdens største filmshow løber af stablen natten til mandag den 5. marts dansk tid.

Panelets otte deltagere deler sig ligeligt i at pege på en af de to som vinder af prisen for bedste film, mens der er næsten komplet enighed om, at Guillermo del Toro kommer til at få overrakt statuetten som bedste instruktør.

En anden spændende kategori er selvfølgelig bedste ikke-engelsksprogede film, hvor svenske Ruben Östlund er repræsenteret med The Square, som har danske Claes Bang i hovedrollen.

Nogle af panelets deltagere tror på The Square som sejrsherre, men de fleste hælder til den chilenske En fantastisk kvinde. Kun én gætter på danske Dan Laustsen som vinder for fotograferingen i The Shape of Water, mens resten af panelet skyder på Blade Runner 2049.

Se alle otte paneldeltageres bud i samtlige kategorier ved at klikke på billedet nederst.

Oscar-vindende duo
Ekkos panel byder i år på nye folk, blandt andet i form af hele to danske Oscar-vindere.

Anders Walter, der vandt den eftertragtede pris i kategorien bedste kortfilm for Helium i 2014, er en af dem. Han har med kæk selvtillid meddelt, at han satser på 100 procent korrekte bud.

Hans producer på Helium, Kim Magnusson, er også i panelet, og han har velsagtens mest Oscar-erfaring af alle i panelet. Magnusson har produceret seks film, der er blevet nomineret i kategorien ”bedste kortfilm”. Foruden sejren med Helium vandt han også for Anders Thomas Jensens Valgaften i 1999.

På genvalgslisten finder man Oscar-eksperten Ann Lind Andersen. Hun får i år selskab af sin faste medkommentator i TV 2’s Oscar-udsendelse, manuskriptforfatteren Søren Frellesen.

Politikens filmredaktør Kim Skotte er ligesom sidste år klar med sine bud i samtlige kategorier, mens der selvfølgelig også er blevet plads til Ekkos Oscar-ekspert – og sidste års vinder – Casper Hindse.

Han slog Kim Pedersen, formanden for Danske Biografer og Ekko-blogger, af tronen som den regerende Oscar-mester. Panelets sidste deltager er et nyt ansigt, Ida Rud, som er assisterende redaktør hos Ekko og journalist på Jakob Stegelmanns Troldspejlet.

Kommentarer

Oscar-uddelingen

Første Oscar-show blev afholdt i 1929, og prisuddelingen er verdens ældste inden for filmbranchen.

Priserne uddeles af Academy of Motion Picture Arts and Sciences, hvis omkring 7.200 medlemmer er aktive personligheder i filmindustrien.

Der bliver i år givet priser i 24 kategorier, heriblandt for bedste film, instruktør og skuespilpræstationer.

Årets uddeling bliver afholdt 4. marts i Dolby Theatre i Hollywood.

© Filmmagasinet Ekko