Ugens streaming
26. okt. 2018 | 15:18

Fem gange uimodståelig Ryan Gosling

Foto | Daniel C. McFadden
Ryan Gosling trækker i astronautdragten som rumerobreren Neil Armstrong i premiereaktuelle First Man. Skuespilleren har ikke svært ved at erobre hjerter, når han gør sig til på det store lærred.

Det er underordnet, om du er til mænd eller kvinder. Vi har alle haft et crush på Ryan Gosling! Ekko anbefaler fem henførende præstationer.

Af Frederik Bakkerud og Daniel Emami Riis

Frygt ej, kvindebedåren Ryan Gosling er tilbage!

Den tænksomme og ordknappe enspænder kan nu føje astronaut til den allerede uendelige række af talenter, han i forvejen har på cv’et, når han lander på Månen i premiereaktuelle First Man.

Spørgsmålet er, hvad Ryan Gosling ikke kan? For crooner, danser og internethelt er han tilsyneladende også. Vi foreslår boksning til den næste rolle for helt ærligt: Vild med dans vil være en walkover!

I øvrigt vil han garanteret alligevel levere en knockout-præstation som bokser. Vi giver med misundelse og beundring fem anbefalinger af vores højtagtede helt.

Drive

Det er ikke mange replikker, Ryan Goslings kortfattede og unavngivne karakter får sagt i løbet af filmens 100 minutter. Men når han endelig gør, er det så cool og underspillet, at selv Elvis Presley ville blive imponeret: ”Hey, you want a toothpick?”

Om dagen er Goslings karakter Hollywood-stuntman og mekaniker. Men om natten er han chaufføren, der sørger for, at røvere slipper sikkert væk.

Kontrasten mellem de intime stunder og Nicolas Winding Refns karakteristiske ekstremvold er perfekt afbalanceret. I elevatorscenen kysser Gosling sin flirt i slowmotion, inden han vender sig mod en ond håndlanger, slår ham i gulvet og tramper hans ansigt til mos.

Streames på Filmstriben og HBO Nordic.

 

The Place Beyond the Pines

Man skal ikke lade sig snyde af de mange tatoveringer og det afblegede hår. Bag Luke Glantons bad boy-fernis gemmer sig et empatisk menneske, der forvandler ens tårekanaler til en syndflod.

Goslings ludfattige Luke, der kun lige tjener til dagen og vejen ved at køre på motorcykel i en dødsdrom, ser sig nødsaget til at røve banker for at kunne forsørge sin lille dreng, som bor hos Lukes ekskæreste.

En tragisk nat bliver omdrejningspunktet for denne rørende historie om, hvordan en handling får konsekvenser på tværs af generationer.

Streames på Filmstriben og FilmLounge.

 

La La Land

Romantisk og nostalgisk hyldest til det slaraffenland, Hollywood på godt og ondt er blevet. Men der slås også et slag for alle drømmerne derude.

Ryan Gosling spiller den livstrætte jazzpianist, hvis drøm er at åbne sin egen jazzklub, selv om ingen kan lide jazz længere, som han siger. Igen og igen støder han på Emma Stones aspirerende skuespiller og barista, som han forelsker sig i.

Særligt til et pool party, hvor Gosling spiller ufatteligt uengageret keyboard til Take On Me, sprudler den flabede kemi imellem de to.

Streames på Viaplay og Blockbuster.

 

Blade Runner 2049

De færreste slipper godt fra at lave toere til tredive år gamle klassikere. Men Blade Runner 2049 er en undtagelse – en værdig efterfølger til det originale mesterværk fra 1982.

I filmen spiller Ryan Gosling L.A.-betjenten K, der opsøger den forsvundne Rick Deckard (Harrison Ford).

Især filmens billedflade er dybt betagende. Samfundsdystopien får luft under vingerne, når K vandrer hvileløst omkring i den grumsede, neonmættede by med rablende reklamebannere og dyster arkitektur. Det hele forstærkes af Hans Zimmers faretruende soundtrack, der ikke efterlader megen optimisme.

Ryan Gosling er skabt til rollen som introvert betjent med en holografisk kæreste og et blodigt erhverv.

Streames på SF Anytime og Viaplay.

 

Song to Song

For nogen kan livet føles som en konstant bevægelse fra ét øjeblik til et nyt – fra én sang til den næste. Og hvem bedre til at formidle den følelse end evighedsmelankolikeren Terrence Malick?

Song to Song udfolder et drama mellem musikere, der ihærdigt kæmper for at slå igennem. De har affærer på kryds og tværs, og det går ud over Ryan Goslings karakter, da han opdager sin kærestes utroskab.

Den tredobbelte Oscar-vinder Emmanuel Lubezkis fotografering er eksperimenterende og næsten dokumentarisk. Resultatet er en virkelighedsnær følelse, hvor man til tider kan føle, man selv er med i scenerne.

Streames på C More.

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

I denne uge fokuserer vi på Ryan Goslings bedste filmroller.

© Filmmagasinet Ekko