Nyhed
07. mar. 2020 | 11:28

Forlag dropper Woody Allen-bog efter protester

Foto | Philippe Antonello
Woody Allen ser misfornøjet ud i operaen i To Rome With Love (2012), og nu skal han også se sig om efter et nyt forlag til sine erindringer.

Hachette Book Group vil ikke længere udgive instruktørens erindringer, efter at medarbejderne forleden gik hjem i protest mod udgivelsen.

Af Claus Christensen

Filminstruktøren Woody Allen har haft svært ved at finde et forlag til sine erindringer. Og det bliver heller ikke Hachette Book Group, der ellers efter planen skulle have udgivet Apropos of Nothing den 7. april.

”Vi er kommet til den konklusion, at det ikke ville kunne lade sig gøre for HBG at gennemføre udgivelsen,” meddeler forlaget ifølge internationale medier.

Beslutningen er blevet taget efter flere klager over udgivelsen. Kritikerne finder det forkert, at 84-årige Woody Allen – der er blevet anklaget for et overgreb på sin datter Dylan Farrow, da hun i 1992 var bare syv år – får en platform stillet til rådighed uden modspil.

Instruktøren har gentagne gange pure afvist overgrebsanklagen, men som voksen er Dylan Farrow stået frem og bekræftet historien.

Hun er blevet bakket op af sin bror, Ronan Farrow. Han har på Hachette udgivet Catch and Kill, om sine journalistiske #MeToo-afsløringer, der blandt andet har været med til at fælde den nu voldtægtsdømte producent Harvey Weinstein.

I bogen kritiserer Farrow også journalister for i mange år at have ignoreret anklagerne mod Woody Allen.

En svær beslutning
Ronan Farrow skrev forleden på Twitter, at forlaget ikke har tacklet udgivelsen af instruktørens erindringer forsvarligt.

”Min søster Dylan er ikke blevet kontaktet for at svare på hans (Woody Allen, red.) udlægning af det overgreb, hun blev udsat for,” lød det fra Ronan Farrow, der tilføjede, at han ikke længere ville udgive bøger på Hachette.

Dylan Farrow har kaldt udgivelsen for ”skuffende” og ”et forræderi” mod broren. Og i torsdags gik medarbejderne på forlaget hjem i protest mod Woody Allen.

”Vi føler ikke, at han fortjener en platform. Ved at udgive ham underbygger vi på en måde hans historie,” lød det fra en medarbejder.

Nu har forlaget altså lyttet på medarbejdernes kritik. Man understreger, at forlaget skal være en stimulerende og åben arbejdsplads.

”Det har været en svær beslutning at aflyse Woody Allens bog. På HBG tager vi vores forhold til forfattere meget alvorligt og aflyser ikke en bog uden en grundig overvejelse,” udtaler forlaget, som tilføjer, at man i fremtiden stadig vil lade ”forskellige stemmer og modstridende synspunkter” blive hørt.

Rettighederne til Apropos of Nothing er givet tilbage til Woody Allen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko