Nyhed
06. mar. 2020 | 16:15

Protester mod Woody Allens bog

Foto | uoplyst
Woody Allen blev droppet af filmselskabet Amazon Studios, da hans datter gentog overgrebsanklager mod ham, og nu bliver et forlag kritiseret for at udgive instruktørens bog.

Den overgrebsanklagede instruktør har fået et forlag til at udgive sin erindringsbog, men det vækker vrede hos hans børn og protester blandt forlagets ansatte.

Af Nicki Bruun

For et lille års tid siden kunne vi skrive, at Woody Allen havde svært ved at finde et forlag, som ville udgive hans erindringsbog.

Instruktøren bliver anklaget for overgreb af datteren Dylan Farrow, som hævder, at faren forgreb sig på hende ved en bestemt lejlighed, da hun var barn i 1992, og hendes forældre var separeret.

De fortsatte beskyldninger har gjort det svært for Woody Allen at finde samarbejdspartnere. Hans seneste film, A Rainy Day in New York, er ikke blevet vist i biografen særligt mange steder i verden, men kommer herhjemme på Blockbuster den 23. marts.

Det endte dog med at lykkes instruktøren at få forlaget Hachette Book Group til at udgive bogen Apropos of Nothing den 7. april. Men det har skabt vrede blandt medarbejderne, der i går forlod arbejdspladsen i protest mod udgivelsen.

”Vi respekterer og forstår vores ansatte, som har valgt at vise deres bekymringer over udgivelsen af bogen. Vi vil tage en diskussion med medarbejderne i den nærmeste fremtid,” siger en talsperson for forlaget til The Hollywood Reporter.

Manglende medfølelse
Beslutningen om at udgive Woody Allens erindringsbog har vakt vrede hos Dylan Farrow og hendes bror, journalisten Ronan Farrow, der med sine afsløringer var med til at vælte Harvey Weinstein.

Ronan Farrow har nemlig også udgivet bogen Catch and Kill – om vanskelighederne ved at afsløre overgrebsmænd som Weinstein – hos Hachette Book Group.

”Det er utroligt skuffende for mig personligt og et forræderi mod min bror,” skriver Dylan Farrow på Twitter, hvor hun dog også sender varme tanker til forlagets ansatte og deres protest.

”Jeg er voldsomt overvældet og meget taknemmelig for solidariteten blandt medarbejderne. Jeg takker af hele mit hjerte,” tilføjer hun.

Ronan Farrow skriver selv på Twitter, at han ikke længere vil arbejde med Hachette Book Group og opfordrer forlaget til at fakta-tjekke Woody Allens bog grundigt.

”Min søster Dylan er ikke blevet kontaktet for at svare på hans udlægning af det overgreb, hun blev udsat for,” skriver journalisten, der første gang gik offentligt ud i 2016 og meddelte, at han troede på sin søsters anklage mod faren.

”Det er dybt uprofessionelt af Hachette. Men det viser også en mangel på etik og medfølelse med ofre for seksuelle overgreb.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko