Nyhed
08. okt. 2003 | 12:40

Fornem pris til radiomontagen Efter Festen

Historien bag Festen fortælles i radiomontage
Af Sophie Engberg Sonne
Radiomontagen Efter Festen er blevet hædret med en fornem pris ved dette års Prix Italia, der fandt sted på Sicilien den 4. oktober. Montagen vandt prisen for Radio Documentary Current Affairs. Prix Italia uddeler årligt priser til tv- og radioprogrammer fra over 60 forskellige lande og er en slags pendant til filmverdenens Cannes-festival.

Efter Festen beretter den højst usædvanlige historie om Allan, der i 1996 fortalte sin tragiske livshistorie i P1-programmet Koplevs Krydsfelt. Livshistorien, som inspirerede Thomas Vinterberg til filmen Festen, har siden vist sig at være opdigtet.

Det var oprindelig EKKO's redaktør, Claus Christensen, som tog sagen op i en artikel i Weekendavisen. Han havde gennemlyttet interviewet med Allan i Koplevs Krydsfelt og fundet mange ting, der ikke kunne passe i Allans historie. Radiojournalisten Kjeld Koplev ønskede dog ikke at hjælpe med at udrede trådene. Men et par år senere lykkedes det for P1-journalisten Lisbeth Jessen at opspore Allan, og mødet resulterede i en radiomontage, Efter Festen. Her fortæller Allan sin sande livshistorie og møder også Thomas Vinterberg.

Hør den prisvindende radiomontage Efter Festen

Claus Christensen fortæller sin version af historien, læs Der var engang en fest

Læs også interviewet med Allan i Dagbladet Information Manden bag Festen

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko