Nyhed
08. nov. 2018 | 16:24

Snigpremiere: Jesper Christensen brillerer

Foto | Jonas Jacob Svensson
Jesper Christensen har vundet priser på adskillige festivaler og badet i anmelderroser for sin rolle som den martrede bonde Jens, der må træffe svære valg for at redde familien.

Den fænomenale skuespiller leverer sin måske bedste præstation i periodedramaet Før frosten. Mød instruktør Michael Noer ved Ekkos snigpremiere på den prisvindende film.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Jesper Christensen er kendt for sine gribende præstationer i film som Bænken og Drabet, som han vandt både Bodil- og Robert-priser for.

Nu kan han skrive endnu en martret rolle på cv’et med periodedramaet Før frosten. Her spiller Christensen bonden Jens i 1800-tallets knap så idylliske Danmark, hvor kulden og sulten truer.

Da vinteren nærmer sig, må han indgå en pagt med storbonden og gifte sin datter Signe bort, hvis familien skal overleve. Det fører splittelse og mord med sig.

Anmeldere har allerede hyldet Jesper Christensens mesterlige ”tour de force”, og udenlandske festivaler har kvitteret med priser.

Nu kan du opleve Før frosten, når Ekko holder snigpremiere den 17. december kl. 18.45 i Dagmar Teatret (fire uger før premieren). Instruktør Michael Noer vil svare på spørgsmål fra publikum efter visningen.

Køb billet.

Michael Noer stod senest bag den glimrende genindspilning af fangeflugtsdramaet Papillon i USA. Han brød igennem med den rå fængselsfilm R, hvor morgenkaffe fik en anden og langt fra hyggelig betydning.

Han fulgte kritikersuccesen op med bandedramaet Nordvest, som indbragte den selvlærte skuespiller Roland Møller en Bodil.

Michael Noer sidder i juryen til Ekko Shortlist Awards 2018. Og vi er glade for at byde ham tilbage på dansk jord med en film, der sætter sig dybt i maveregionen og lader publikum mærke kulden fra den danske fortid.

Trailer: Før frosten

Kommentarer

Ekko-snigpremiere

Ekko inviterer til snigpremiere på Før frosten med besøg af Michael Noer.

Afholdes 17. december kl. 18.45 i Dagmar Teatret.

Køb billet.

© Filmmagasinet Ekko