Nyhed
06. aug. 2020 | 13:26

Google lægger sig fladt ned

Foto | DR
Onkel Reje har gerne en pibe i mundvigen, når han underholder de unge seere på DR Ramasjang, som først blev droppet af Google, men nu er taget til nåde.

Techgiganten har efter kritik DR’s Ramasjang-app tilbage i sin digitale butik og vil fremover være bedre til at afspejle kulturelle forskelle.

Af Nicki Bruun

En lakridspibe blev stridspunktet, da Google fjernede DR’s børneapp DR Ramasjang fra sin digitale butik Play.

Ifølge techgiganten brød det med selskabets regler for promovering af tobak, mens også børneværten Onkel Rejes korporlige omgang med ninjaer blev opfattet som voldelig.

Kulturminister Joy Mogensen kaldte beslutningen ”helt på månen” i et usædvanligt skarpt opslag på Facebook.

Og nu har Google efter kritikken valgt at lade appen være tilgængelig igen i sit bibliotek, oplyser DR’s mediedirektør Henriette Marienlund ifølge danske medier.

"Status er, at appen er på igen. Vi har ikke ændret noget, men vi har fået at vide, at vi lever op til retningslinjerne og kan konstatere, at den er på igen," siger Henriette Marienlund til Mediawatch.

Politisk diskussion
Der er i øjeblikket også forhandlinger mellem danske komponisters forening Koda og den Google-ejede streamingtjeneste YouTube, der har fjernet al dansk musik.

”Vi er nødt til at have en samtale om techgiganternes rolle i danske medier og i dansk kultur,” skrev kulturministeren i går også i sit Facebook-opslag.

Det har flere politikere erklæret sig enige i, så der nu er lagt op til en diskussion. Google har dog allerede mere eller mindre lagt sig fladt ned i den aktuelle sag.

”Vi elsker alle Onkel Reje, Ramasjang-mysteriet og lakridspiber,” siger den danske kommunikationschef for Google, Jesper Vangkilde, til Politiken.

”Google er til stede i næsten alle lande i verden. Fordi vi bruger én global standard for vurdering af apps – og ikke en unik for hvert land – sker det desværre indimellem, at vi rammer forbi skiven lokalt. Men vi har hørt feedbacken – og må vi blive bedre til at afspejle de her kulturelle forskelle i fremtiden.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko