Nyhed
08. apr. 2022 | 08:39

”Jeg har forberedt et filmbrag”

Foto | Sina Östlund
Ruben Östlund peger på den bekymringstrekant, der med alderen kan sætte sig mellem øjnene og har givet titlen til hans kommende modesatire Triangle of Sadness.

Som det første medie i verden bringer Ekko et interview med den svenske The Square-instruktør Ruben Östlund, hvor han løfter sløret for modesatiren Triangle of Sadness.

Af Claus Christensen og Nicki Bruun

Det var en kæmpe triumf for nordisk film, da Ruben Östlunds The Square med danske Claes Bang i hovedrollen for fem år siden vandt filmkunstens fornemmeste pris: Guldpalmen i Cannes.

Lige siden har svenskerens næste film været voldsomt imødeset. Og nu er Östlund klar til at præsentere sit nye filmbrag.

Han indtager forsiden af Ekko #90 og går i et stort interview for første gang i dybden om modesatiren Triangle of Sadness, der får verdenspremiere på Cannes-festivalen i maj.

Filmen foregår blandt topmodeller og rige mennesker på en luksusyacht. Deres liv får noget af en omvæltning, da båden forulykker, og de pludselig må kæmpe for eksistensen.

”Vi lever i en tid, hvor ungdom og skønhed er en stærkere valuta på markedet end erfaring, intellekt og talent,” siger Ruben Östlund.

Dårlig stemning = god film
Mesterinstruktøren har til Ekko lavet en billedserie med sin kone Sina Östlund på Mallorca, hvor parret bor med deres baby Elias og hunden Emil.

Da de ikke kunne finde en babysitter, kom Elias med i billedserien, hvor instruktøren render rundt på den spanske ø iført jakkesæt og med en barnevogn!

Selv om svenskeren er en familiemand, er han ikke bleg for at indrømme, at han betragter ballade på en filmproduktion som et positivt tegn.

”Hvis jeg hører, at stemningen på en anden instruktørs film har været rigtigt dårlig under optagelserne, tænker jeg, at det nok bliver en fantastisk film. Fryd og gammen giver sjældent et interessant resultat,” mener svenskeren.

Vicki Berlins gennembrud
Ruben Östlund har en særlig sans for at se potentialet i danske skuespillere, som ikke nyder kunstnerisk anerkendelse herhjemme.

I Triangle of Sadness har Vicki Berlin en stor rolle som overstewardesse på yachten. Hun er bedst kendt for revyer og en andenplads i Vild med dans!

Nu står hun foran et internationalt gennembrud i samspil med stjernen Woody Harrelson og danske Zlatko Burić.

”Efter jeg begyndte at lave teater og revy, stoppede jeg med at blive indkaldt til filmcastings,” fortæller Vicki Berlin i magasinet.

”Så det er typisk, at der skal komme én udefra, som ikke kender mig, og se, hvad jeg kan bruges til.”

Tema om cancel culture
I Ekko #90 kan du også læse portræt af Oscar-vinderen Jane Campion, interview med Kenneth Branagh om hans personlige Belfast og en hyldest til Nicolas Cages manierede skuespil.

I et stort tema om cancel culture debatterer filmfolk moral og kunst. Oliver Stilling studerer Batmans masker gennem tiden, mens Nicolas Barbano tager en rundfart i historiens mest kontroversielle genre, nunsploitation, hvor sexglade nonner boltrer sig.

Ruslands-ekspert analyserer, hvordan Putin har sat sig på magten med et greb om medierne, og i Danmarks største anmeldelsessektion hylder vi den ukrainske præsident Zelenskij med anmeldelse af tv-serien Folkets tjener, der banede vejen for hans karriere som politiker.

Læs meget mere i det nye Ekko #90. Køb magasinet i kiosker over hele landet eller bestil abonnement og kom gratis i biografen!

Kommentarer

Ekko #90

Ruben Östlund er på forsiden i det nye nummer af Ekko.

Han fortæller for første gang i et stort interview om sin kommende Triangle of Sadness.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko