Nyhed
29. mar. 2022 | 15:08

Oscar-vindere i nyt Ekko

Foto | AMPAS
Jane Campion blev med sin sejr for The Power of the Dog den tredje kvinde i Oscar-historien til at vinde prisen for bedste instruktør. Kom tættere på hende i det nye nummer af Ekko.

Vi tegner portræt af og interviewer de nyslåede Oscar-vindere Jane Campion og Kenneth Branagh i det aktuelle magasin, hvor kulturministeren hylder danske Oscar-film.

Af Nicki Bruun

Det blev en dramatisk og skandaløs Oscar-uddeling, da Will Smith før sin sejr gik på scenen og stak komikeren Chris Rock en syngende lussing.

Men i skyggen af det voldelige optrin blev det også til en fejring af filmkunsten.

Nogle af de største vindere skriver vi om i det nye nummer af Ekko, hvor Guldpalmevinderen Ruben Östlund pryder forsiden. Abonnenter kan også læse magasinet via appen.

Nye abonnenter kan lige nu benytte sig af et tilbud, hvor man kan vælge mellem to biografbilletter, halv pris på tolv billetter til biografklubben Filmporten eller fem lejefilm på Blockbuster, når man tegner abonnement på Danmarks toneangivende filmmagasin.

I Ekko #90 kan man blandt andet læse et stort portræt af Jane Campion, der som kun tredje kvinde i historien vandt Oscar-showets instruktørpris for sin Netflix-western The Power of the Dog.

Portrættet er skrevet af Rasmus Brendstrup, redaktør på Cinemateket, der i april og maj afholder en serie, hvor nogle af instruktørens bedste film bliver vist.

Magasinet indeholder også et interview med Kenneth Branagh, der vandt en Oscar for bedste originale manuskript med den selvbiografiske Belfast. Filmen handler om den kendte skuespillers barndom i den nordirske hovedstad, der i 1969 var præget af voldelige optøjer mellem protestanter og katolikker.

”Jeg ville bruge den følelsesmæssige sandhed fra min barndom til at dramatisere historien om Belfast,” siger Kenneth Branagh i Ekko #90, der også kan købes i løssalg i udvalgte kiosker og biografer.

Kulturminister faldt i søvn
Det går ikke altid lige så heldigt, som tilfældet er med Belfast, når kendte skuespillere får lov til at instruere en film.

Men når det går godt, er der virkelig en kassesucces i vente. Det dykker biografdirektør Sune Lind Thomsen ned i, når han i magasinets faste klumme Box office skriver om tallene bag film, hvor en skuespilstjerne står både foran og bag kameraet.

Her har vi lavet et skema over de ti største succeser i løbet af de seneste 50 år, og det er interessant læsning.

I en anden af magasinets faste klummer, Q&A, svarer Ane Halsboe-Jørgensen på femten spørgsmål om sit forhold til film.

Kulturministeren fortæller blandt andet, at hun på det skammeligste faldt i søvn, da hendes nuværende ægtemand kurtiserede hende ved at sætte en romantisk klassiker på. Hun hylder også danske Oscar-film som Druk og Flugt, mens hun ærgrer sig over, at mange danske film optages i udlandet.

”Jeg kunne godt tænke mig, at flere film blev optaget i et dansk landskab. For det har en værdi at se klitterne på den jyske vestkyst eller det bornholmske klippelandskab. Men branchen træffer nogle valg for at få filmene til at hænge økonomisk sammen, og det må jeg som minister forholde mig til.”

Læs det og meget mere i det nye nummer af Ekko!

Kommentarer

Ekko #90

Ruben Östlund er på forsiden i det nye nummer af Ekko.

Magasinet indeholder et portræt af Jane Campion og et interview med Kenneth Branagh.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko