Nyhed
07. jan. 2014 | 11:33 - Opdateret 10. jan. 2014 | 16:20

Harvey Weinstein trækker reklamer tilbage

Foto | The Weinstein Company
Selv om Golden Globes først bliver uddelt på søndag, har kreative publicister allerede udnævnt Philomena som vinder – af en nominering!

Efter en irettesættelse af foreningen bag Golden Globe-prisen trækker The Weinstein Company tv-spots tilbage for deres nominerede film.

Af Samina Jakobsen

Kreativ markedsføring har alle dage været en del af filmbranchen. 

Men nu er det blevet for meget for Hollywood Foreign Press Association (HFPA), der står bag den årlige uddeling af Golden Globe-priser. 

Det er faldet foreningen for brystet, at The Weinstein Company har udsendt tv-spots for blandt andet den Golden Globe-nominerede Philomena, hvor ordet ”vinder” er skrevet med versaler og stor skriftstørrelse.

Fox Searchlight har ligeledes været kreative i deres tv-spot for 12 Years a Slave.

Formand advarer
”Selv om det at blive nomineret sandelig er en ære og fortjener at blive fejret, ’vinder’ man ikke en nominering,” forklarer HFPA’s formand Theo Kingma i et brev til de nominerede filmselskaber, som The Hollywood Reporter er kommet i besiddelse af. 

”At bruge denne term, eller lignende termer, kan vildlede offentligheden, og mindske forventningerne til prisuddelingen, hvor vinderne vil blive offentliggjort,” fortsætter Theo Kingma. 

Intet regulativ
HFPA er en sammenslutning af de udenlandske filmjournalister i Los Angeles. I modsætning til Oscar-akademiet har man ikke et regulativ for markedsføringen af nominerede film. 

Men selv om The Weinstein Company således ikke har overtrådt nogen juridisk bestemmelse, har Harvey Weinstein alligevel valgt at trække sine reklamer retur. 

Det er sket, efter at HFPA har haft en kammeratlig samtale med den garvede distributør og producent, oplyser The Wrap

Prisuddelingen the Golden Globe Awards bliver afholdt på søndag 12. januar, hvor Thomas Vinterbergs Jagten er nomineret i kategorien ”bedste ikke-engelsksprogede film”.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko