Nyhed
10. juli 2020 | 12:20

HBO genindspiller Bergman-klassiker

Foto | Cinematograph AB
Liv Ullmann og Erland Josephson spiller ægteparret Marianne og Johan i Scener fra et ægteskab, der i 1973-74 ramte tidsånden med skilsmisser og opbrud i kønsrollerne, men den dag i dag stadig er aktuel.

Ingmar Bergmans illusionsløse blik på kærligheden i Scener fra et ægteskab bliver til en HBO-serie med Michelle Williams og Oscar Isaac.

Af Claus Christensen

Den svenske mesterinstruktør Ingmar Bergman døde i 2007, men hans film og serier lever videre.

Ifølge Variety vil streamingtjenesten HBO genindspille Scener fra et ægteskab, der i 1973 havde premiere som en tv-serie og året efter kom i en næsten tre timer lang spillefilmversion.

Historien er et nådesløst studie i kærlighed og had gennem et ægteskab over en tiårig periode. Forholdet krakelerer, da kvinden opdager mandens utroskab.

Liv Ullmann og Erland Josephson udødeliggjorde hovedpersonerne, og i remaket skal de spilles af de af USA’s førende skuespillere, Michelle Williams og Oscar Isaac.

Williams blev nomineret til en Oscar for sin rolle i Brokeback Mountain, og det samme skete med Blue Valentine, hvor hun spiller en kvinde, der kæmper for at komme ud af et ødelæggende ægteskab.

Isaac – der er gift med danske Elvira Lind – brød igennem i Coen-brødrenes komedie Inside Llewyn Davis og har siden gjort sig bemærket i alt fra Star Wars-trilogien til sci-fi-thrilleren Ex Machina.

Strindbergsk skarphed
Projektet har været i gang i flere år, oplyser Variety.

Serien skal skrives og instrueres af Hagi Levi. Han har erfaring med at skildre et vanskeligt ægteskab fra tv-serien The Affair, der fra forskellige synsvinkler skildrer en hed, men problematisk affære.

Scener fra et ægteskab var Ingmar Bergmans folkelige gennembrud.

”I seks episoder, som også lagde gaderne øde i Danmark dengang, skærer han med strindbergsk skarphed ind til benet i parforholdets anatomi,” skrev Ekkos medredaktør Peter Schepelern i sin nekrolog og fortsatte:

”Men nu var parlivets genvordigheder også et felt, hvor Bergman – med sine mange ægteskaber og parforhold – selv have en suveræn erfaringsmæssig ekspertise at øse af.”

Klip: Scener fra et ægteskab

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko