Nyhed
21. juli 2016 | 16:10

Hit-serien Making a Murderer vender tilbage

Foto | Netflix
I sidste uge blev Making a Murderer nomineret til seks Emmy-priser, og nu kommer der en ny sæson om den måske udskyldigt dømte Steven Avery.

Optagelserne til anden sæson af Emmy-nominerede Making a Murderer er begyndt. ”Vi er forpligtet til fortsat at dokumentere begivenhederne,” lyder det fra seriens instruktører.

Af Lasse Ryom

Er Steven Avery skyldig i mordet på Teresa Halbach, eller sidder han uskyldig fængslet som offer for et justitsmord?

Det har tusindvis af fans grublet over efter den første sæson af Netflix’ populære dokumentarserie Making a Murderer. Sammen med nevøen Brendan Dassey blev Avery i 2005 dømt for mordet på fotografen Teresa Halbach, som brutalt blev tæsket og voldtaget.

Serien har efter de første ti afsnit vakt stor debat om det juridiske system i USA, og flere hundredtusind mennesker har underskrevet en anmodning til Det Hvide Hus for at få Netflix-seriens hovedperson og hans nevø benådet.

Dokumentarserien argumenterer for, at der af to omgange er tale om et justitsmord, og serien graver nu videre i sagen.

”Seernes interesse og opmærksomhed har sikret, at historien ikke er overstået, og vi er fuldt ud forpligtet til fortsat at dokumentere begivenhederne, som de udfolder sig,” lyder det i en pressemeddelelse fra seriens skabere Laura Ricciardi og Moira Demos.

Kamp for ny retssag
Steven Avery blev dømt første gang i 1980’erne og tilbragte atten år bag tremmer. Han blev løsladt, da den nye dna-teknologi viste, at han ikke kunne være morderen. 

Efterfølgende lagde Avery sag an mod myndighederne i Wisconsin for den lange frihedsberøvelse, inden han blev idømt dobbelt livstidsstraf for et nyt mord.

Den nye sæson starter, hvor den første slap, og tv-seerne kommer helt tæt på efterspillet af domafsigelsen. Seerne får et indblik i det følelsesmæssige aftryk, som retssagen har plastret på de involverede.

Anden sæson vil også fokusere på advokaternes kamp for en ny retssag med eksklusive interviews både med Averys nye advokat og Dasseys juridiske hold.

Optagelserne til den nye sæson er allerede begyndt, men det er endnu ikke offentliggjort, hvornår de nye afsnit kan streames på Netflix. Det er også uvist, hvor mange afsnit der kommer til at være.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko