Nyhed
29. mar. 2021 | 14:49

Interview med Woody Allen skaber debat

Foto | CBS
Fra sin have i New York benægter Woody Allen endnu en gang anklager om at have forgrebet sig på sin datter i interview, der blev optaget i sommer, men først vises nu til stor debat.

Det første store tv-interview med instruktøren i 30 år møder kritik af folk på tv-stationen, mens der også er vrede i Woody Allens lejr.

Af Nicki Bruun

Debatten om Woody Allens påståede overgreb på datteren Dylan Farrow har kørt siden 1992, men den skaber stadig røre.

Ikke mindst i mediebranchen.

For nylig blev sidste afsnit vist i HBO-serien Allen v. Farrow, hvor den i dag voksne datter og hendes mor – Woody Allens tidlige partner Mia Farrow – gentager beskyldningerne mod instruktøren.

Han skal ifølge dem have forgrebet sig på Dylan Farrow, da hun var syv år gammel.

Woody Allen medvirker kun i dokumentaren via arkivbilleder og lydklip fra hans selvbiografi. Men filmskaberen har på ny i adskillige skrevne medier afvist enhver anklage som pure opspind.

Det gør han også i et nyt interview, der markedsføres som det første tv-interview med instruktøren i 30 år. Det blev dog optaget i sommer – altså inden premieren på Allen v. Farrow – af journalister fra den amerikanske tv-station CBS.

Men det er ikke her, det er blevet vist. Indslaget er kommet på streamingtjenesten Paramount+, der er ejet af mediegiganten ViacomCBS, som også står bag CBS.

”Hun var et godt barn, og jeg tror på, at hun tror det. Jeg tror ikke, at hun finder på det. Jeg tror ikke, at hun lyver. Jeg tror, at hun tror det,” siger Woody Allen om Dylan Farrows beskyldninger, som han dog ikke kan se logikken i.

”Hvorfor skulle en 57-årig fyr, som aldrig er blevet anklaget for noget som helst i hele sit liv, pludselig køre op til Mias landsted midt i en grim forældremyndighedssag og gøre det? Umiddelbart troede jeg ikke, at det overhovedet krævede en efterforskning.”

Lagt på hylden
Interviewet med Woody Allen har skabt intern stridighed på CBS, skriver Politiken med henvisning til det amerikanske branchemedie The Hollywood Reporter.

Det amerikanske medie kan berette, at der i gårsdagens CBS Sunday Morning var et indslag, hvor det blev kritiseret at give folk som Woody Allen taletid.

”Bare det at blive interviewet i et stort medie kan give nogen en slags troværdighed,” siger en kunstkritiker i programmet om interviewet med Woody Allen.

Ifølge en udtalelse fra nyhedsafdelingen på CBS, som har produceret interviewet med Woody Allen, var interviewet blevet lagt på hylden, fordi coronakrise og præsidentvalgkamp stjal opmærksomheden.

Men det blev vist alligevel på grund af den fornyede opmærksomhed omkring sagen med premieren på Allen v. Farrow.

”For at være ærlig overvejede vi på grund af den diskussion, som har fyldt i alverdens medier, og af holdninger både mod og for Allen, om vi overhovedet skulle sende interviewet,” siger journalisten bag, Lee Cowan, om sin samtale med Woody Allen i programmet.

”Men uanset om du tror på Woody Allen, hvad enten du kan lide ham eller ej, håber vi, at du i det mindste vil høre, hvad han har at sige.”

Uærligt og skandaløst
Også i Woody Allens lejr er der vrede over, at interviewet nu er blevet offentliggjort.

Instruktørens søster og producer, Letty Aronson, skriver til mediet Variety, at interviewet blev givet i forbindelse med udgivelsen af bogen Apropos of Nothing og skulle handle om hans karriere.

”Det er komplet uærligt og skandaløst. Jeg håber folk i fremtiden vil have det for øje, før de stoler på udsendelsen,” udtaler hun i forhold til, at indslaget i mellemtiden har skiftet fokus over på anklagerne.

Debattøren Andreas Lauritzen har her i Ekkos spalter i et langt indlæg forsvaret Woody Allen, som han mener er blevet uskyldigt forfulgt af en hævngerrig Mia Farrow.

Det bliver næppe sidste ord i sagen. 85-årige Woody Allen er stadig gift med i dag 50-årige Soon-Yi Previn, og parret bor sammen i New York.

Instruktøren er nu en paria i den amerikanske filmbranche, men han seneste film Rifkin’s Festival fik sidste år premiere på den spanske filmfestival San Sebastián.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko