Nyhed
10. juli 2019 | 12:34

Woody Allen vil dø i filmbranchen

Foto | Víctor Bello
Woody Allen har tidligere haft stor succes med at lave film i Spanien, hvor han optog Vicky Cristina Barcelona med Javier Bardem, Penélope Cruz og Scarlett Johansson på rollelisten.

”Hvis jeg dør, bliver det nok på et filmset, hvilket meget vel kan ske,” siger instruktøren, der trods datterens fortsatte overgrebsanklager starter optagelser på sin næste film.

Af Nicki Bruun

Bølgerne er gået højt om Woody Allen den seneste tid.

A Rainy Day in New York har endnu ikke set dagens lys, fordi distributøren Amazon ikke har villet udsende den, efter instruktørens datter Dylan Farrow gentog sin anklage om overgreb, da #MeToo-bevægelsen vandt frem.

Men nu starter Allen ufortrødent optagelserne til sin næste film. Den har arbejdstitlen Rivkin’s Festival og internationale stjerner som Christoph Waltz og Louis Garrel på rollelisten.

Trods de mange problemer og en alder på 83 år virker instruktøren ikke til at være på vej ud af filmbranchen.

”Jeg har aldrig overvejet at gå på pension,” siger Woody Allen ifølge branchemediet Deadline på et pressemøde i forbindelse med begyndelsen af filmens optagelser i Spanien.

”Lige fra start har jeg altid forsøgt at fokusere på mit arbejde, hvad end der sker i min familie eller politisk. Hvis jeg dør, bliver det nok på et filmset, hvilket meget vel kan ske.”

Vilde tider i USA
Senest har det forlydt, at Woody Allen er mere eller mindre lagt på is i hjemlandet USA, hvor han forgæves har forsøgt at sælge en færdigskrevet bog til en udgiver.

På pressemødet blev de kvindelige skuespillere i instruktørens kommende film spurgt, hvordan de har det med at arbejde med instruktøren, som en række kendte skuespillere har taget afstand fra.

”Det er skørt at bo i USA for tiden. Der er en masse rivalisering, megen had, det er vilde tider,” siger Gina Gershon, der i filmen sammen med Christoph Waltz spiller et amerikansk ægtepar, der rejser til festivalen San Sebastian, hvor de indleder hver deres affære.

”Jeg er meget optaget af kvinders rettigheder, men jeg er også vildt glad for at være med i en film af Woody Allen. #MeToo har gjort mange gode ting, men det er også meget vigtigt, at folk ser på hvert enkelt sag og træffer deres egne beslutninger.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko