Nyhed
03. apr. 2019 | 11:02

”Jeg vil aldrig mere interviewes”

Foto | Christian Geisnæs
Ghita Nørby er en af dansk films største skuespillere gennem tiden og har de seneste år blandt andet medvirket i Michael Noers drama Nøgle hus spejl fra 2015.

Ghita Nørby føler, at Radio24syv ønskede at ødelægge hende i programmet Hele Danmarks Ghita, men det afviser radiostationen.

Af Nicki Bruun

Mediestormen omkring Ghita Nørby var løjet en smule af og blæst over i debatten om, at Radio24syv ikke vil søge om forlængelse af sendetilladelsen med politikernes nye krav.

Men nu har Ghita Nørby fortalt om sine oplevelser i interviewet med Iben Maria Zeuthen, der blev til det herostratisk berømte program Hele Danmarks Ghita.

Her mødte skuespilleren kritik efter at have brugt temmelig hårde ord i mødet med Zeuthen, som Nørby med egne ord ”ikke kunne mærke” som menneske.

”Jeg vil aldrig mere interviewes,” sagde Ghita Nørby ifølge nyhedsmediet sn.dk tirsdag aften på scenen ved åbningen af Nordisk Kulturfestival i Kalundborg.

”Det var mærkeligt at sidde og kigge ind i en bevidsthed, hvis eneste ønske var at manipulere og ødelægge mig. Det gjorde et stort indtryk på mig, at det sådan var planlagt. At jeg ligefrem skulle sidde over for én, der havde viljen til at ødelægge mig. Det har jeg aldrig været ude for før.”

Radio24syv afviser
Hos Radio24syv afviser man, at målet med interviewet skulle være at ødelægge Ghita Nørby.

”På et alment menneskeligt plan er jeg selvfølgelig ked af, at det har været en dårlig oplevelse for Ghita Nørby,” udtaler programchef Mads Brügger ifølge Ritzau.

”Men jeg vil gerne skyde ned, at vi skulle have haft en bagtanke med, at vi ville genere, ødelægge eller gøre Ghita Nørby ondt. Vi er taget ud for at lave et portrætinterview med hende, og mere er der ikke at sige om det.”

Mads Brügger har hele tiden stået fast på kvaliteten ved Hele Danmarks Ghita, som han til Ekko har kaldt et ”virkelig fint portræt af Ghita gennem samtalens svære kunst”.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko