Nyhed
02. sep. 2013 | 12:54 - Opdateret 02. sep. 2013 | 18:16

Joachim Trier: ”Overraskende og trist”

Foto | Jan Buus
”Hvis Eskil og jeg sidder længe nok i et rum sammen (det kan desværre tage lidt tid), så kommer vi altid ud med noget, som jeg brænder stærkt for at lave,” skriver Joachim Trier i en mail til Ekko om planerne for sin næste film.

Det norske stortalent, Joachim Trier, oplyser over for Ekko, at han begynder at skrive på et andet projekt, efter at Louder Than Bombs er blevet stoppet.

Af Claus Christensen

Det engelsksprogede familiedrama Louder Than Bombs skulle have været norske Joachim Triers første internationale filmprojekt.

Og med de kritikerroste norske spillefilm Reprise og Oslo, 31. august, som Ekko udgav på dvd #24, var der store forventninger til Triers tredje film, der havde en stjernebesætning med Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg.

Men i sidste uge meddelte producenten Motlys kort før optagestart, at man måtte udsætte produktionen på ubestemt tid, fordi man ikke var i stand til at rejse penge nok.

”Efter et meget værdifuldt forarbejde – med et fantastisk filmhold og utrolige skuespillere i New York denne sommer – er det vældig overraskende og trist, at filmen nu pludselig bliver udsat,” skriver Joachim Trier i en mail til Ekko.

Det er den 39-årige instruktørs første offentlige kommentar til beslutningen.

”Jeg vælger nu at skrive på et andet projekt, jeg har under udvikling, men jeg håber at vende tilbage til Louder Than Bombs snart,” fortsætter Trier, der netop er vendt hjem til Oslo fra New York.

Joachim Trier skal igen skrive med sin faste, norske samarbejdspartner, Eskil Vogt, som også var med til at skrive manuskriptet til Louder Than Bombs.

”Er der én ting, som har fungeret i næsten tyve år, er det: Hvis Eskil og jeg sidder længe nok i et rum sammen (det kan desværre tage lidt tid), så kommer vi altid ud med noget, som jeg brænder stærkt for at lave.”

Eskil Vogt debuterer i øvrigt selv som instruktør til næste år med Blind, om en 35-årig, blind kvinde, som har isoleret sig i sin lejlighed og begynder at fantasere for at holde isolationen ud.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko