Nyhed
28. aug. 2013 | 14:53

Joachim Trier-film stoppet i New York

Foto | Jan Buus
I februar-nummeret besøgte Ekko Joachim Trier i Oslo, hvor han blandt andet fortalte om det filmprojekt, som nu er løbet ind i vanskeligheder.

Det norske stortalent skulle have startet indspilningerne af sin første internationale film i New York til september.

Af Jeppe Mørch

Joachim Trier er en af Skandinaviens største filmtalenter, hvilket Ekko satte spot på ved at udsende hans første to spillefilm på dvd #24, der fulgte med Ekko #60.

Filmene Reprise og Oslo, 31. august skabte international opmærksomhed om den norske instruktør, og vejen syntes at være banet for større, internationale projekter.

Derfor virkede det kun naturligt, da Ekko tidligere på året kunne berette om, at Trier havde startet forarbejdet til sin første engelsksprogede film, Louder Than Bombs.

Finansieringen glippede
Men nu er projektet udsat på ubestemt tid.

Det lykkedes ikke producenten Motlys at rejse nok penge til filmen, og det selvom at indspilningerne allerede skulle være startet 25. september i New York.

”Det lykkedes os desværre ikke i tide at få finansieret filmen, sådan som vi havde håbet på, og vi vælger derfor at afslutte det igangværende forarbejde i New York. Vi er kede af at måtte tage denne beslutning så tæt på optagestart og beklager over for instruktør, skuespillere og alle andre involverede,” skriver Motlys i en pressemeddelelse.

Huppert og Byrne
Filmen skulle have været en større international co-produktion med et estimeret budget på 46 millioner danske kroner. Også Det Danske Filminstitut skulle have deltaget i finansieringen af filmen, men kommer altså i første omgang ikke til at skulle udbetale støttemidler.

Louder Than Bombs handler om en kvindelig krigsfotograf, der skulle være blevet spillet af Isabelle Huppert – kendt fra flere af Michael Hanekes film.

Hendes ægtemand og søn skulle have været spillet af henholdsvis Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg. De gør en dramatisk opdagelse, da de – efter hendes dødsfald – går igennem efterladte krigsfotografier.

Tror stadig på projektet
Motlys har dog tilsyneladende ikke opgivet projektet, selv om det kan blive nødvendigt at finde nye skuespillere – for eksempel har stjerner som Jesse Eisenberg og Isabelle Huppert sædvanligvis en fyldt kalender.

”Gennem arbejdet med filmen har vi mødt stor interesse for og støtte til projektet både fra det internationale marked af filmdistributører og offentlige institutioner i Norden og Europa,” skriver selskabet i pressemeddelelsen og slutter:

”Vi har derfor stor tiltro til, at projektet vil blive realiseret i nær fremtid.”

Joachim Trier afslørede i Ekko #60, at titlen Louder Than Bombs er hentet fra det første album, som rockgruppen The Smiths udsendte i USA. Den er således indirekte et vink om, at det er første gang, Joachim Trier arbejder på den side af Atlanterhavet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko