Nyhed
16. sep. 2023 | 20:26 - Opdateret 16. sep. 2023 | 22:29

Joey Moes spillefilm får verdenspremiere i USA

Foto: Sarah Hesselbo

”Nu kan vi begynde at ånde lettet op,” siger instruktør Joey Moe, der sammen med producer Jasmin Jiramani skal til Hollywood for at vise afgangsspillefilmen Ripple fra Super8-uddannelsen.

Den psykologiske thriller Ripple med Ulrich Thomsen er blevet udtaget til genrefilmfestivalen Beyond Fest i Hollywood.

Af Claus Christensen

38-årige Joey Moe er en kendt R&R-sanger med hits som Yo-YoDobbeltslag og Million. Men i de seneste år har han taget springet til filmbranchen og uddannet sig til instruktør. 

I 2022 blev hans vilde kortfilm Fugleflugten nomineret til Ekko Shortlist Awards 2022. Og nu debuterer han med en spillefilm, der netop er blevet udtaget til en prestigefyldt festival i Hollywood. 

Ripple får verdenspremiere den 1. oktober på Beyond Fest, som regnes for at være den førende genrefilmfestival i USA.

Den beskrives i festivalens program som en psykologisk thriller om en true crime-podcast, der undersøger et autentisk kvindedrab for halvtreds år siden. 

En række personer – en pedel, en talkshow-vært og en tv-tekniker – har umiddelbart ikke noget med hinanden at gøre, men de bliver flettet sammen med uventet resultat.

Filmtitlen kunne godt antyde, at den morderiske drift spreder sig. I hvert fald handler dramaet om, hvorfor vi er så besat af makabre mord, har Joey Moe tidligere sagt. 

Festivalen i Los Angeles skruer forventningerne op.

”Med fremragende præstationer af Ulrich Thomsen, Rasmus Hammerich og Ida Marie Nielsen er dette en kuldegysende thriller, der vil blive siddende i dig længe efter, at rulleteksterne er færdige,” lyder det lovende i festivalens programomtale. 

Ånder lettet op
Ripple er Joey Moe og produceren Jasmin Jiramanis afgangsfilm fra filmuddannelsen Super8 i Aarhus. Normalt rækker skolemidlerne kun til, at eleverne laver kortfilm. Men det er lykkedes for det energiske makkerpar at skabe en 88 minutters spillefilm med støtte fra blandre andre Den Vestdanske Filmpulje og Aarhus Filmværksted. 

”Det har været en spændende udfordring at lave en spillefilm på så kort tid og med så få midler. Men nu kan vi begynde at ånde lettet op,” siger Joey Moe i en pressemeddelelse som kommentar til festivaludtagelsen. 

Sammen med Jasmin Jiramani har han produktionsselskabet Kelope Pictures, der er navngivet efter det samoanske ord for ”globe”. Jiramani deler de høje ambitioner. 

”Joey har tatoveret ’Hollywood’ på sin ryg, og jeg har altid drømt om Hollywood, så vi flyver selvfølgelig derover for at deltage i festivalen,” siger produceren. 

Joey Moe og Jasmin Jiramani arbejder allerede på deres anden spillefilm, og Jiramani har fået Zentropas Sisse Graum Jørgensen (Druk) som mentor. 

Ripple, der distribueres af Scandinavian Film Distribution, ventes at få dansk premiere i begyndelsen af 2024.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko