Nyhed
26. maj 2021 | 14:25

Kevin Spacey vender tilbage

Foto | Netflix
Han var voldsomt populær som Francis Underwood i House of Cards, men Kevin Spacey blev fyret på gråt papir af Netflix, da skuespilleren i 2017 blev anklaget for en række overgreb.

Efter adskillige anklager om upassende opførsel prøver den Oscar-vindende skuespiller at få gang i sit comeback med en lille rolle i en italiensk film.

Af Nicki Bruun

Kevin Spacey gik fra at være en af verdens mest respekterede skuespillere til persona non grata i Hollywood, da han i 2017 blev anklaget for en række overgreb af primært unge mænd.

Det startede med en beskyldning om, at Spacey i 1986 opførte sig seksuelt upassende over for dengang fjortenårige Anthony Rapp.

En række af anklagerne er af forskellige årsager efterfølgende trukket tilbage. Spacey har dog ikke formået at genstarte karrieren, der gik i stå som følge af anklagerne.

I 2018 floppede Billionaire Boys Club med Kevin Spacey på rollelisten, og Gore – hvor han spiller forfatteren Gore Vidal – har aldrig fået premiere.

Men nu vender skuespilleren tilbage med en lille rolle i en italiensk film.

L’uomo che disegnò Dio hedder filmen, der er instrueret af Franco Nero og har hans kone, Oscar-vinderen Vanessa Redgrave, på rollelisten.

”Jeg er meget glad for, at Kevin har sagt ja til at medvirke i min film. Jeg anser ham som en fantastisk skuespiller, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med filmen,” udtaler Franco Nero ifølge ABC News.

Jubel og hovedrysten
Kevin Spacey har vundet to Oscars for sine roller i American Beauty og The Usual Suspects.

I årene inden hans fald fra tinderne blev skuespilleren hyldet for sin præstation som den hensynsløse politiker Frank Underwood i Netflix-serien House of Cards.

Spacey har i videoer på sociale medier holdt liv i sin figur med optrædener, der har fået fans til at juble og kritikere til at tage sig til hovedet.

Rollen i L'uomo che disegnò Dio er efter sigende kun en lille cameo, men den kan blive Kevin Spaceys første skridt i et comeback til filmbranchen.

Skuespilleren har ikke selv udtalt sig om rollen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko