Nyhed
03. aug. 2019 | 18:58 - Opdateret 03. aug. 2019 | 21:27

Kevin Spacey laver happening i Rom

Foto | Netflix
Ligesom sin rolle Frank Underwood i House of Cards har Kevin Spacey ikke tænkt sig at stikke op for bollemælk, og fredag oplæste han hyldestdigtet Bokseren foran en samling forbløffede museumsgæster og nogle udvalgte journalister.

Den overgrebsanklagede skuespiller sender med digtoplæsning på museum endnu et signal om, at han ikke har opgivet at genoptage karrieren.

Af Claus Christensen

Mens flere #MeToo-anklagede har valgt at undskylde (Louis C.K.) eller tie stille (Harvey Weinstein), ser Kevin Spacey ud til at ville kæmpe til sidste blodsdråbe.

Juleaften i 2018 offentliggjorde den amerikanske skuespiller en video på YouTube, hvor han i rollen som skurken Frank Underwood fra House of Cards antydede, at han var blevet dømt uden rettergang, og direkte henvendt til seerne sagde han: ”You want me back!”

Fredag fik gæster på Palazzo Massimo i Rom sig noget af en overraskelse, da Kevin Spacey stillede sig op ved siden af bronzeskulpturen Den hvilende bokser og begyndte at læse et digt op.

”Jo mere såret du er, jo større er du. Og jo mere tom er du,” lyder en af linjerne i digtet Bokseren, som Spacey med stor indlevelse oplæste (se video efter artiklen).

Digtet handler om en bokser, der nægter at give op, selv om han er blevet tæsket til blods i ringen. Det er skrevet af italienske Gabriele Tinti, og til nyhedsmediet The Daily Beast fortæller Tinti, at han foreslog skuespilleren at lave en happening på museet.

”Han værdsatte straks det modige i forslaget om, at han skulle oplæse digtet foran statuen,” siger Gabriele Tinti til The Daily Beast. Over for The Hollywood Reporter understreger Tinti dog, at digtet ikke er inspireret af Kevin Spaceys skæbne.

”Jeg valgte Kevin Spacey til oplæsningen, fordi han er den bedste skuespiller i verden,” siger digteren.

Seksuelle overgreb
Kevin Spacey regnes for en af vor tids største skuespillere med legendariske roller i film som The Usual Suspects, American Beauty og Seven samt, ikke mindst, serien House of Cards.

Men hans karriere stoppede brat i oktober 2017, da skuespilleren Anthony Rapp stod frem og fortalte, at han i 1986 – fjorten år gammel – var blevet udsat for et voldtægtsforsøg af Spacey.

Spacey svarede, at han ikke kunne huske hændelsen, og benyttede lejligheden til at afsløre, at han er homoseksuel. Det faldt ikke i god jord, og Netflix besluttede at fyre hovedrolleindehaveren i House of Cards.

Siden anklagede en lang række mænd Spacey for seksuel chikane. Scotland Yard undersøger i øjeblikket seks tilfælde af seksuelle overgreb i London, hvor Spacey i en årrække fungerede som leder af teatret Old Vic.

I juli måned blev Spacey dog én sag lettere, da den offentlige anklager i Massachusetts i USA frafaldt en sag, hvor en afrydder på en restaurant beskyldte skuespilleren for at have befamlet ham. Det skete efter, at det angivelige offer ikke havde udvist tilstrækkelig samarbejdsvilje.

Frygtindgydende
Før digtoplæsningen i Rom havde flere medier fået et vink om fredagens happening. De var tilsyneladende også blevet lovet et interview med den faldne stjerne, men det blev aldrig til noget.

Barbie Latza Nadeau fra The Daily Beast beskriver mødet med Spacey som en særpræget oplevelse.

”Hans pauser var lange, hans blik var intenst, og nogle gange stillede han sig op som en bokser – vuggende i lette bevægelser. Han fik øjenkontakt med næsten alle i de første rækker af den stående menneskemængde. Det var lige så fortryllende, som det var en smule frygtindgydende.”

Kevin Spacey oplæser digt i Rom

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko