Nyhed
02. mar. 2020 | 17:37

Kim Bodnia får stor rolle i Netflix-serie

Foto | Robert Viglasky
Danske Kim Bodnia snakker engelsk med østeuropæisk accent i rollen som lejemorderchefen Konstantin i Killing Eve. Nu fortsætter han med en engelsksproget rolle i en Netflix-serie.

Skuespilleren tilslutter sig en dansk kollega i anden sæson af fantasy-serien The Witcher, hvor Bodnia ifølge serieskaberen skal spille en afgørende rolle.

Af Nicki Bruun

Mange danskere forbinder sikkert stadig primært Kim Bodnia med karrierens tidlige roller som kriminelle Frank i Pusher og brutale Harald i Gamle mænd i nye biler og I Kina spiser de hunde.

Men skuespilleren fortsætter efter rollen som politimanden Martin i Broen sit stormløb frem i den internationale serieverden.

Efter en større rolle i det britiske krimihit Killing Eve er Kim Bodnia nu blevet hyret af Netflix til at medvirke i anden sæson af den stort anlagte fantasy-serie The Witcher.

Dermed følger han i fodsporene på en anden dansker, Lars Mikkelsen, der spiller rollen som troldmanden Stregobor i seriens første sæson.

Kim Bodnia skal medvirke i alle otte afsnit af den kommende anden sæson, der først rammer Netflix engang i 2021. Han har ikke haft mange roller i dansk film de seneste år, men kan opleves i Thomas Levins Ekko Shortlist-kortfilm Walter & Alma, der var nomineret ved Ekko Shortlist Awards i både 2017 og 2018.

Styrke og varme
The Witcher
er baseret på en populær bogserie af den polske forfatter Andrzej Sapkowski. Historien er senere blevet elsket blandt gamere verden over som en videospilserie.

Og det er ikke hvem som helst, Kim Bodnia skal spille.

Han har fået rollen som Vesemir, der er den ældste og mest erfarne af de såkaldte witchers i det magiske univers. Han beskrives desuden som en farfigur for hovedpersonen, monsterjægeren Geralt, der spilles af amerikanske Henry Cavill.

”Jeg er så glad for at byde Kim Bodnia velkommen på rollelisten for The Witcher,” siger serieskaberen Lauren Schmidt Hissrich ifølge branchemagasinet Variety.

”Jeg har beundret hans unikke talent i serier som Killing Eve og Broen, og jeg glæder mig til at se hans styrke, vedholdenhed og varme i rollen som Vesemir, der er en utroligt vigtig del af vores kommende sæson.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko