Nyhed
19. okt. 2011 | 19:52

Kulturminister går ind i tidsskriftstøtten

Uffe Elbæk vil tage politisk stilling til tidsskrifternes fremtid, oplyser Kulturministeriet.
Af Jacob Ludvigsen

I går kunne Ekko fortælle, at kulturstøtten til de danske tidsskrifter er udskudt på ubestemt tid.

Styrelsen for Bibliotek og Medier, der administrerer puljen, har nemlig foreslået Kulturministeriet, at støtten skal uddeles efter nye kriterier.

Tidligere har støtten været uddelt af et heftigt kritiseret Tidsskriftstøtteudvalg, og Styrelsen for Bibliotek og Medier ønsker nu, at pengene skal deles ud efter objektive kriterier såsom oplagstal og udgivelsesfrekvens.

Kulturministeriet har endnu ikke taget stilling til forslaget, og tidsskrifterne bliver derfor lige nu holdt hen i uvished om, hvornår de kan søge om pengene – og om puljen overhovedet opretholdes.

Kulturminister ønsker sagsfremstilling

Tidsskriftstøtten er faldet drastisk de seneste ti år, og før sidste forhandling ønskede Kulturministeriet helt at nedlægge støtten, der er vital for mange af de små tidsskrifters eksistens.

Men nu kan der være lys for enden af tunnelen.

Kulturministeriet har nemlig netop meddelt, at kulturminister Uffe Elbæk på baggrund af Ekkos artikel har bedt embedsværket om en sagsfremstilling af tidsskriftstøttesagen. Derefter vil han tage politisk stilling til, hvad der skal ske med støtten.

Tidsskrifter må holde vejret

Uffe Elbæk har talt varmt for støtte til små online-medier, men det er endnu uvist, hvad hans holdning er til de danske kulturtidsskrifter, som igennem en årrække har vansmægtet.

Den såkaldte Dyremose-rapport om fremtidens mediestøtte slår fast, at tidsskrifterne ikke skal have del i mediepuljen, men fortsat høre under en særlig kulturstøttepulje, som råder over langt færre midler.

De danske tidsskrifter må derfor holde vejret, indtil Uffe Elbæk har besluttet, om tidsskriftstøtten er sprællevende eller en død sild.

Filmmagasinet Ekko er ikke ansøger til tidsskriftstøtten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko