Nyhed
01. sep. 2014 | 14:48 - Opdateret 02. sep. 2014 | 12:00

Lars von Trier laver engelsksproget tv-serie

Foto | Casper Sejersen
Lars von Trier holder stadig fast i sit selvvalgte taleforbud, så det var hans producer, Louise Vesth, der fortalte nyheden om The House That Jack Built på Venedig-festivalen.

Under et pressemøde i Venedig afslørede Zentropa-producer Louise Vesth, at Triers næste projekt bliver en engelsksproget tv-serie med titlen The House That Jack Built.

Af Jeppe Mørch

Den lidt kringlede distribution af Nymphomaniac er efterhånden ved at nå sin ende.

I næste uge kan Lars von Triers egen, fem en halv time lange Nymphomaniac Director’s Cut ses i Danmark, og i dag har den verdenspremiere på Venedig Internationale Film Festival.

Men der er mere nyt på vej fra den danske auteur.

Under pressemødet i forbindelse med visningen i Venedig afslørede filmens producer, Louise Vesth, at Lars von Triers næste store projekt bliver en engelsksproget tv-serie.

Serien får titlen The House That Jack Built, og den produceres af Louise Vesth for Zentropa i samarbejde med DR.

Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen og DR’s dramachef Piv Bernth er således begge tilknyttet serien som executive producere.

The House That Jack Built bliver en tv-serie uden fortilfælde. En tv-serie som du aldrig har set den før og aldrig kommer til igen. Så kære verden – vent i spænding!” udtaler Peter Aalbæk Jensen i en pressemeddelelse.

Inspiration fra børnesang
Det er ikke første gang, Lars von Trier prøver kræfter med serie-formatet. For tyve år siden skabte han Riget, der med sin blanding af absurd humor og gyselig ondskab blev en af Triers største folkelige succeser.

Det er uvist, hvad serien skal handle om, men titlen kunne tyde på, at Trier har fundet inspiration i den britiske børnesang This Is the House That Jack Built.

Sangen fortæller en sammenkædet historie om, hvad der foregår i Jacks hus. Først er der et stykke ost, der bliver spist af en rotte, som bagefter jages af en kat og så videre.

Trier har før henvist til sangen i Forbrydelsens element fra 1984. Her reciterer den prostituerede Kim dele af teksten til et barn, og ordene får pludselig en meget dyster tone: ”This is the cow with the crumpled horn that tossed the dog that worried the cat that killed the rat that ate the mold that lay in the house that Jack built.”

Men man må væbne sig med tålmodighed for at finde ud af, hvordan Triers nyeste projekt forholder sig til børnesangen.

Trier går nemlig efter planen i gang med at arbejde på manuskriptet til The House That Jack Built i efteråret, og det forventes, at optagelserne til serien først vil starte i 2016.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko