Nyhed
18. mar. 2014 | 11:56

Uma Thurman: Trier fik mig ud af dvalen

Foto | Christian Geisnæs
Uma Thurman står for Nymphomaniacs mest underholdende scene, hvor hun tager manden (Hugo Speer) i "horesengen" med den unge Joe (Stacy Martin)

Skuespilleren fortæller i et amerikansk interview, at Lars von Trier har givet hende et comeback med Nymphomaniac, hvor hun dog savnede at medvirke i sexscener!

Af Daniel Pilgaard

Siden 43-årige Uma Thurman medvirkede i Tarantinos Kill Bill Vol. 2 for ti år siden, er karrieren gået stødt ned ad bakke.

Men et opkald fra Lars von Trier med et tilbud om rollen i Nymphomaniac fik hende ud af dvalen, fortæller hun i et interview til den amerikanske avis The Huffington Post

”Jeg havde ikke arbejdet i noget tid og havde heller ingen planer om at gøre det, fordi jeg stod med et nyfødt barn. Men så gennemgik jeg den her fantastiske scene over telefonen med den her store kunstner og tænkte, at rollen var perfekt til at minde mig selv om alt det, jeg elsker ved at spille skuespil,” siger Uma Thurman.

I Nymphomaniac spiller hun den forbitrede Mrs. H., der er konen til en af nymfomanen Joes mange elskere. I filmens måske bedste scene tropper hun op med sine tre drengebørn, så ungerne til fremtidens terapiforløb kan erindre deres far hore udenom.

Trier levede op til ry
Uma Thurman beskriver Lars von Triers film som ”udsyrede og misantropiske”, og at det altid har været et ønske for hende at arbejde sammen med danskeren.

At han levede op til sit ry under filmoptagelserne, kom positivt bag på hende. 

”Filmen var alt, hvad jeg drømte om. Man hører ofte, hvordan instruktører arbejder, og når man så står midt i det, er virkeligheden en helt anden. Men det, jeg havde hørt om Lars’ arbejdsmetoder, var fuldstændig sandt. I de lange scener giver han en plads til at få realismen og det humanistiske ind i processen,” forklarer hun.

Skuffet over mangel på sexscener
Det var dog ikke alt, Uma Thurman var tilfreds med vedrørende sin rolle i Nymphomaniac.

Det afslører hun humoristisk, da journalisten spørger, om det var en lettelse ikke at medvirke i filmens sexscener.

”Nej, jeg var temmelig skuffet. Jeg var faktisk rigtig skuffet. Det eneste, jeg ønskede, var gå tilbage til skuespilfagets ædleste kunst, hvilket er at dyrke en masse eksplicit sex på biograflærredet!” siger Uma Thurman.

Interviewet med Thurman er lavet i anledning af den amerikanske premiere på Nymphomaniac i USA 21. marts.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko