Nyhed
07. mar. 2017 | 15:39

Trier starter optagelser på seriemorderfilm

Foto | Manuel Alberto Claro
Uma Thurman spiller en temmelig hysterisk husmor i Lars von Triers Nymphomaniac, men i instruktørens næste film kan hun øjensynligt få en rigtigt god grund til at skrige.

På dagens pressemøde i Sverige blev det afsløret, at Uma Thurman også medvirker i The House That Jack Built.

Af Nicki Bruun

Lars von Trier er eminent til at skabe opmærksomhed om sine filmprojekter. Hele den danske filmbranche har allerede snakket meget og længe om hans næste film, The House That Jack Built, der handler om seriemorderen Jack spillet af Matt Dillon.

Men i dag starter optagelserne endelig til filmen, hvor morderiske Jack perfektionerer mordets kunst i mødet med en række uheldige kvinder.

Det er tidligere kommet frem, at Sofie Gråbøl og Riley Keough – kendt fra Mad Max: Fury Road og American Honey – spiller nogle af disse kvinder.

I en pressemeddelelse udsendt i dag blev så endnu et navn føjet til listen, nemlig den amerikanske skuespiller Uma Thurman.

Hun spiller en knap så sympatisk mor i von Triers Nymphomaniac, mens der nok bliver mere mord over hendes rolle i The House That Jack Built.

”Med disse to fantastiske skuespillerinder er hovedcastet nu på plads, og vi er klar til at begynde at indspille – og dræbe …” udtaler Zentropa-produceren Louise Vesth i en pressemeddelelse.

Optager i København
Den anden skuespiller, der er blevet tilføjet rollelisten i dag, er amerikanske Siobhan Fallon Hogan, som også medvirker i Lars von Triers Dogville og Dancer in the Dark.

The House That Jack Built foregår i 1970’ernes USA, men den notorisk flyveangste Lars von Trier optager som sædvanlig i Trollhättan i Sydsverige.

De første optagelser begynder i denne måned, men til maj rykker filmen til København.

Trier lavede reklame for The House That Jack Built under festivalen i Berlin, hvor han i en reference til Carl Th. Dreyers Vampyr viste et billede af sig selv med en le over skulderen.

I den forbindelse snakkede han med den engelske avis The Guardian om sin kommende film.

The House That Jack Built hylder tanken om, at livet er ondt og åndsforladt, hvilket desværre bekræftes af den nylige fremkomst af Homo trumpus – rottekongen,” sagde instruktøren med en slet skjult henvisning til præsident Donald Trump.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko