Nyhed
17. aug. 2020 | 16:53

Manuskriptforfatter skriver spændingsroman

Foto | Lærke Posselt
Hun har skrevet afsnit af nogle af tidens mest populære tv-serier, men nu er Jenny Lund Madsen klar til at udgive sin debutroman Tredive dages mørke.

Jenny Lund Madsen har skrevet afsnit af serier som Bedrag og Rita, men har fundet et frirum uden kommercielle interesser med sin kommende debut som romanforfatter.

Af Nicki Bruun

Der går med en kunstnerisk overdrivelse sjældent mange dage imellem, at en bog bliver filmatiseret til det store lærred.

Knap så ofte går det den anden vej, hvor filmfolk kaster sig over det litterære medie.

Men det er tilfældet for manuskriptforfatteren Jenny Lund Madsen, der er kendt for at have skrevet afsnit af tv-serier som Bedrag, Rita og Sjit Happens.

Hun debuterer som bogforfatter den 14. september, hvor hendes spændingsroman Tredive dages mørke udkommer på forlaget Grønningen1.

Det er en fortælling, der udspiller sig i et lille, islandsk lokalsamfund, hvor en forfatter med skriveblokade er rejst til for at skrive en krimi, som kommer til at blande sig med den grumme virkelighed.

Jenny Lund Madsen har også skrevet manuskriptet til kortfilmen Chloe Likes Olivia, der er et lesbisk trekantsdrama, som kan ses på Ekko Shortlist.

Manuskriptforfatteren har skrevet for Ekko og sad i juryen ved Ekko Shortlist Awards 2018 sammen med blandt andre Mia Lyhne, Ditte Hansen og Michael Noer.

Bag stjerneglansen
Det er ikke første gang, at Jenny Lund Madsen bevæger sig ud af filmens og tv-seriernes verden for at fortælle historier.

Hun er cand.mag. i Filmvidenskab med speciale i lesbisk repræsentation i dansk film og har studeret manuskriptskrivning i filmbyen Los Angeles, men kastede sig sidste år over en ny udfordring.

I 2019 debuterede hun som dramatiker på Aarhus Teater med Audition, som dog foregår i et filmisk univers.

Stykket handler om en kvinde, der går til casting for at få en filmrolle, hun drømmer om. Men i mødet med en instruktør og en caster finder hun ud af, at stjerneglansen gemmer på langt mindre glamourøse sider.

Arbejdet med at skrive Tredive dages mørke har ifølge en pressemeddelelse været en anden måde at gå til historiefortælling, end Jenny Lund Madsen er vant til. Mens hun normalt arbejder med hektiske deadlines, har forfatteren denne gang kunnet skabe et kreativt frirum, hvor hun ikke er underlagt kommercielle interesser.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko