Nyhed
22. juni 2018 | 11:29

”Medieforlig inden sommerferien er urealistisk”

Foto | Nordic Co-operation
Som medieordfører for Socialdemokratiet har Mogens Jensen modsat sig regeringens økonomiske ramme for medieforliget, som han ikke tror får en afklaring i nærmeste fremtid.

Medieordfører Mogens Jensen fra Socialdemokratiet kæmper for ny økonomisk ramme for medieforliget og vil genforhandle et eventuelt smalt forlig, hvis hans parti kommer til magten efter næste valg.

Af Nicki Bruun

Midt i en vigtig fodboldkamp mellem Danmark og Australien, var en mindst lige så vigtig kamp om det kommende medieforlig også i fuldt sving.

Også her var der kun to hold på banen, nemlig regeringen og Dansk Folkeparti (DF). Folketingets andre partier er blevet sat uden for døren eller har selv valgt at forlade forhandlingerne, fordi de ikke vil acceptere den økonomiske ramme, som regeringen fastlagt.

Derfor har medieordfører for Socialdemokratiet, Mogens Jensen, skiftet samtalepartner. I stedet for kulturminister Mette Bock forhandler han nu med finansminister Kristian Jensen.

”Det er aftalt, at de forhandlinger ikke er afsluttet endnu. Der har været bevægelse i den rigtige retning set med vores øjne, men der er ikke et resultat, hvor vi kan medvirke til et bredt medieforlig, som vi går efter,” siger Mogens Jensen, der ikke vil kommentere bevægelsen nærmere, mens forhandlingerne er i gang.

Imens forhandler regeringen og DF videre, men Mogens Jensen har svært ved at se, at der vil være en aftale på palads inden sommerferien.

”Det er vigtigere, at vi får et bredt medieforlig, end at det er forhandlet på plads inden sommerferien. Jeg tror ikke på, at der bliver et medieforlig klar inden sommerferien. Det mener jeg er urealistisk.”

Uenighed om TV 2-salg
I går aftes stillede Dansk Folkeparti sig også på bagbenene over for regeringen. Støttepartiet mener ikke, at det har fået overbevisende svar på, hvorfor det er en god idé at sælge 40 procent af TV 2, som regeringen foreslog i sit medieudspil.

Dermed står DF og Socialdemokratiet lige nu på samme side i den sag, men kulturminister Mette Bock har ifølge Mediawatch ikke opgivet at overbevise DF om TV 2-salget.

Skulle det lade sig gøre at sikre et smalt medieforlig, skal det dog først godkendes af regeringen. Her sidder som bekendt også finansministeren, som stadig forhandler om den økonomiske ramme med blandt andre Socialdemokratiets medieordfører.

”Hvis der bliver lavet et smalt medieforlig, og der kommer et regeringsskifte ved næste valg, vil vi forsøge at realisere vores mediepolitiske prioriteringer. Og gerne i et bredt samarbejde. Så der vil blive lavet om på ting,” siger Mogens Jensen, som dog ikke har opgivet at nå til enighed med de andre partier.

”Men nu skal vi også se, hvad det ender med her. Det er stadig muligt med et bredt medieforlig, og det håber jeg stadig sker.”

Ekko har forsøgt at få fat i medieordfører for Dansk Folkeparti, Morten Marinus, for at spørge til forhandlingerne med regeringen, men han har ikke været til at træffe.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko