Interview
13. dec. 2017 | 11:04 - Opdateret 13. dec. 2017 | 12:22

En hyldest til den oversete filmhjælper

Foto | Philip Davali
”Det er så syret. Hvor er I fede!" udbrød en overrumplet Melanie Dastmalchi, da hun til Ekko Shortlist Awards 2017 fik overrakt en særpris af værten Anders Lund Madsen.

”Jeg fældede en tåre, da jeg kom ud,” fortæller Melanie Dastmalchi, der vandt en særpris ved Ekko Shortlist Awards for sit store arbejde på fire film.

Af Nicki Bruun

Melanie Dastmalchi havde nok sit livs vildeste aften, da hun i lørdags var med til Ekko Shortlist Awards 2017.

Selv om hun ikke var nomineret i nogen af de tretten kategorier, bad værten Anders Lund Madsen hende om at komme op på scenen. Her overrakte værten Melanie Dastmalchi en særpris, som han tilmed havde opkaldt efter hende: Årets Melanie.

Prisen blev givet for hendes utrættelige arbejde på hele fire film, der var nomineret ved årets prisfest: Delphi, Abu Adnan, Zombiehagen og Mellem himmel og helvede, hvor hun har hjulpet til med alt fra at sørge fra morgenkaffen til at koordinere produktionen og få det hele til at spille.

”Det var en fantastisk aften, som var meget overvældende. Så meget, at jeg ikke kunne sætte ord på mine følelser og taknemmelighed, da jeg stod deroppe,” fortæller Melanie Dastmalchi.

”Jeg fældede en tåre, da jeg kom ud, for det var så bekræftende at mærke, at man gør noget rigtigt. Jeg er bare mig, og det har gjort indtryk, uden at jeg har vidst det,” siger hun.

Stående bifald
Jublen i salen var enorm, da 27-årige Melanie Dastmalchi blev kaldt op på scenen. Flere rejste sig endda og gav et stående bifald. Det er ikke sket før til Ekko Shortlist Awards, så ingen kunne være i tvivl om, at Dastmalchi er en ekstremt populær kvinde.

”Prisen er aldrig blevet uddelt før, så jeg kunne ikke helt forstå, om det var en joke eller hvad. Men da jeg forstod det, blev jeg så rørt, fordi jeg kendte så mange i salen, der er blevet gode venner i løbet af årene,” siger Melanie Dastmalchi om den surrealistiske situation, som kom helt bag på hende.

”Produceren Birgitte Rask fra Delphi bad mig om at komme hen til hende, inden min pris blev delt ud. Jeg troede, at hun var nervøs over deres kategori, så jeg sad ved siden af på trappen og holdt hende i hånden. Men hun vidste jo, at det handlede om mig,” fortsætter den entusiastiske filmarbejder med et grin.

Melanie Dastmalchi er i år startet på producerlinjen på fjerde årgang af den fynske filmuddannelse 18Frames. Hun bor i København, hvor hun arbejder som freelancer på forskellige projekter. Én gang om ugen er hun til møder og undervisning på Fyn.

”Jeg tror fuldt og fast på, at vores årgang kommer til at lave et kæmpe ryk. Bare med tredje årgang og Abu Adnan er vi godt i gang med at vise, hvem vi er, og få folk til at lære os at kende!”

Empatisk og udadvendt
Vejen ind i filmbranchen er ikke nem, og det kræver hårdt arbejde at skabe sig et navn.

”I starten kendte jeg ikke nogen i filmbranchen, men fandt gruppen Find Dit Film Crew på Facebook, hvor produceren Sune Wahl skrev, at de skulle lave Zombiehagen, og han spurgte, om jeg ville være med,” siger Melanie Dastmalchi, der er taknemmelig for at have arbejdet og lært så meget.

”Jeg fandt ud af, hvad det vil sige at være på et filmset, og jeg kunne mærke, at det er noget, jeg vil. Dér følte jeg mig for første gang helt tilpas et sted.”

Mens der langt fra altid er fred og fordragelighed under filmoptagelser, lader Melanie Dastmalchi til at være en lim af overskud, der kan holde sammen på ethvert filmhold.

”Jeg har fået at vide, at jeg er en meget naturligt empatisk og udadvendt person. Det at være på et filmhold giver mening, fordi det handler om at tage sig af hinanden og løfte i flok om et fælles mål,” fortæller den vordende producer.

”Jeg har også altid været filminteresseret og synes, at der er noget fantastisk i at skabe historier og drømmeuniverser til et publikum.”

Kommentarer

Melanie Dastmalchi

Født 1990 i København.

Går på fjerde årgang af producerlinjen på den fynske filmuddannelse 18Frames.

Arbejder på forskellige projekter som freelancer i filmbranchen.

Har arbejdet på DR Historie, hvor hun var tilknyttet programmet Historien om Danmark.

Fik overrakt Årets Melanie ved Ekko Shortlist Awards 2017 for sit arbejde på Delphi, Abu Adnan, Zombiehagen og Mellem himmel og helvede.

© Filmmagasinet Ekko