Nyhed
31. mar. 2014 | 15:51

MGP Missionen nomineret til børnepris

Foto | Karina Tengberg
Sylvester Byder og Malika Sia Graff spiller i MGP Missionen to unge outsidere, en dansk og en tyrkisk, som finder hjælp i hinanden og musikken.

Børnene er egenrådige dommere, når The European Film Academy Young Audience Award skal uddeles til Europas bedste børnefilm. Danske MGP Missionen er en af kandidaterne.

Af Freya Bjørnlund

For snart to år siden så det ud som om, MGP Missionen ikke blev til noget.

Det Danske Filminstitut afslog støtten til den lille film om en dansk dreng og en tyrkisk pige, som stikker af til Jylland for at deltage i MGP-konkurrencen. En del af begrundelsen lød, ”at film med et cast med anden etnisk baggrund ikke har vist sig at være specielt salgbare i provinsen”.

Martin Miehe-Renards børnefilm fik dog rejst finansieringen på anden vis, og nu tager den revanche.

MGP Missionen er blandt de tre nominerede film til The European Film Academy Young Audience Award 2014. Konkurrenterne er den hollandske Regret af Dave Schram og den tyske Windstorm af Katja von Garnier.

Børnene bestemmer
Prisen uddeles af The European Film Academy og er børnenes version af den ”voksne” European Film Award. Og i dette tilfælde sidder børnene suverænt på magten.

4. maj bliver filmene vist i biografer i sytten forskellige lande. Salene fyldes op af tolv-fjortenårige filmconnaisseurs. Børnene i salen fungerer som jury og stemmer umiddelbart efter filmene, hvorefter prisen uddeles.

I Danmark sidder børne-juryen i Aalborg. Uddelingen kan streames live på organisationens hjemmeside.

Berlinale og fem stjerner
MGP Missionen
har tidligere været på Berlinalens børnefilmprogram, og til april er den udtaget til Toronto filmfestivalens separate festival for børne- og ungdomsfilm.

Den fik fem begejstrede stjerner af Ekkos anmelder Kristian Ditlev Jensen.

”Filmen overskrider politisk plat på alle planer, skærer ind til sagens kerne og leverer et kærligt, men også kritisk portræt af det, der ødelægger det hele for børnene: deres forældre, forældrenes angst og alle deres åndede normer,” skrev han.

Det er tredje år i træk, at The European Film Academy uddeler ungdommens publikumspris. Sidste år løb den hollandske The Zig Zag Kid af med sejren.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko