Nyhed
20. nov. 2017 | 18:15

Morrissey forsvarer Weinstein og Spacey

Foto | Etienne/BMG
Den engelske musiker Morrissey er aktuel med albummet Low in High School, men under promoveringen er han kommet med nogle knap så skolevenlige udtalelser.

”De mennesker vidste præcis, hvad der ville ske, og gik med på den,” siger musikeren om nogle af de folk, der anklager kendte i filmbranchen for voldtægt og sexchikane.

Af Nicki Bruun

Engelske Morrissey har i tidens løb lavet fantastisk musik både i eget navn og for den legendariske 80’er-gruppe The Smiths. Netop nu er han aktuel med det spritnye Low in High School.

Derfor er den evigt debatskabende sanger på en promoveringstur, hvor han vanen tro ikke lægger bånd på sig selv. De mange anklager om voldtægt og sexchikane i filmbranchen er nemlig faldet musikeren for brystet, og han giver sin opbakning til både Harvey Weinstein og Kevin Spacey.

”Jeg hader voldtægt, jeg hader overgreb, jeg hader, når folk bliver tvunget ind i seksuelle situationer,” udtaler Morrissey i et stort interview med det tyske magasin Der Spiegel, før han kommer med et stort aber dabei:

”Men i en del tilfælde ser man på situationen og tænker, at folkene, der beskrives som ofre, bare er skuffede,” siger Morrissey og tilføjer: ”De mennesker vidste præcis, hvad der ville ske, og gik med på den.”

Musikeren henviser her til nogle af Weinsteins mange anklagere, der er gået med producenten ind på hans hotelværelse.

”Bagefter har de været flove eller ikke nydt det. Og så har de sagt: ’Jeg blev angrebet, jeg blev overrasket, jeg blev trukket ind på værelset.’ Men hvis alt var gået godt, og de havde fået en stor karriere på den måde, ville de ikke snakke om det.”

Unødige angreb
58-årige Morrissey fortæller i interviewet med Der Spiegel også, at han finder Ridley Scotts beslutning om at fjerne Kevin Spacey fra den kommende All the Money in the World temmelig fjollet.

Den engelske sanger, der ifølge eget udsagn er humasexual – altså tiltrukket af mennesker – er skeptisk over for skuespilleren Anthony Rapps anklager mod Spacey: At den ældre skuespiller forgreb sig på Rapp, som på det tidspunkt kun var fjorten år.

”Man må spørge, hvor drengens forældre var. Man spørger sig selv, om drengen ikke vidste, hvad der kunne ske,” siger Morrissey til Der Spiegel og fortsætter:

”Hvis man er i nogens soveværelse, må man vide, hvad det kan føre til. Derfor finder jeg ikke historien særligt troværdig. For mig at se er Spacey blevet unødigt angrebet.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko