Nyhed
22. nov. 2017 | 14:25

Oliver Stone: Det var en vovet film

Foto | uoplyst
Med film som Platoon, Wall Street og Snowden omtales Oliver Stone ofte som Amerikas samvittighed. Men nu er han kommet i mediernes søgelys på grund af beskyldninger om sexchikane.

”Skuespillerne vidste, hvad de gik ind til,” siger Oliver Stone som svar på anklagerne om sexchikane under forberedelsen af The Doors.

Af Patricia Smollerup

Pilen pegede mod Oliver Stone, da skuespiller Melissa Gilbert i radioprogrammet Radio Andy beskyldte ham for ydmygelse og sexchikane under sin audition til instruktørens The Doors fra 1991.

Oliver Stone bad angiveligt skuespilleren om at spille en scene skrevet specielt til hende, hvor hun skulle gå ned på alle fire og sige: ”Tag mig, baby!”

Melissa Gilbert nægtede imidlertid. Hun formoder, at Oliver Stone ønskede at tage hævn efter, at hun tidligere havde ydmyget ham offentligt. Rollen endte med at gå til Meg Ryan.

I en udtalelse til flere branchemedier afviser Oliver Stone blankt anklagerne.

Hæmningsløs rock’n’roll
The Doors er en biografisk film om 60’er-rockgruppen af samme navn med den legendariske forsanger Jim Morrison i front. Filmen skildrer rock’n’roll-livet og følger Jim Morrison frem til hans død i 1971, blot 27 år gammel.

”Vi havde adskillige skuespillere til audition på roller i The Doors, og det var gjort klart fra begyndelsen, at vores film skulle være en vovet, hæmningsløs rock’n’roll-film,” udtaler OIiver Stone.

Instruktøren fastslår, at alle havde fået besked om, at scenerne ville blive øvet og spillet ud fra manuskriptet. Og han tilføjer, at den kvindelig castinginstruktør Risa Bramon Garcia var til stede ved prøveoptagelserne for at sikre et trygt miljø for skuespillerne.

Ingen tvunget til noget
Den forklaring bakkes op af Risa Bramon Garcia.

Hun understreger, at der ikke var nogen skuespillere, som blev tvunget til noget. Og der havde ikke været nogen forventninger til skuespillerne om, at de skulle gøre noget, som de fandt ubehageligt.

”De fleste skuespillere tog imod udfordringen og anerkendte Oliver Stones vision og kreative proces,” siger Risa Bramon Garcia og tilføjer:

”Enhver skuespiller, der var til prøveoptagelsen, medvirkede frivilligt og var blevet gjort opmærksom på det provokerende materiale, før de begyndte at spille scenen.”

Flere anklager
Risa Bramon Garcia havde ikke oplevelsen af, at der på noget tidspunkt var nogle forsøg på personligt at fornærme en specifik skuespiller.

Oliver Stone kom tidligere i vælten, da han sympatiserede med Harvey Weinstein efter de mange anklager mod ham. Instruktøren trak dog hurtigt udtalelserne tilbage.

Foruden Melissa Gilbert er den tidligere Playboy-model Carrie Stevens kommet med anklager mod Oliver Stone, mens Patricia Arquette ligeledes har beskyldt Oliver Stone for en mærkværdig og upassende opførsel.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko