Nyhed
13. maj 2020 | 10:22

Musicalhit kommer på Disney+

Foto | Joan Marcus
Showskaberen Lin-Manuel Miranda spiller selv hovedrollen som landsfaderen Alexander Hamilton i den originale udgave af stykket, der blander amerikansk historie og rapmusik.

Disney har fremrykket premieredatoen på en filmet udgave af den populære musical Hamilton mere end et år og springer biograferne over til fordel for streaming.

Af Nicki Bruun

Herhjemme går vi spændt og venter på, at Disneys streamingtjeneste Disney+ bliver tilgængelig i Danmark til september.

Her kan publikum se et bredt udvalg af Disney-film, der tæller superheltebragene fra Marvel, tegnefilmene fra Pixar og kapitlerne i Star Wars-universet samt den nye spinoff-serie The Mandalorian.

Nu smider Disney endnu en spiller på scenen, skriver amerikanske medier. En filmet udgave af Lin-Manuel Mirandas store musicalhit Hamilton kommer på Disney+ den 3. juli, dagen før USA’s uafhængighedsdag.

Historien følger landsfaderen Alexander Hamilton og hans arbejde med at forme USA omkring landets fødsel. Stykket har siden Broadway-premieren i 2015 henrykket både publikum og anmeldere samt vundet elleve Tony-priser og Pulitzer-prisen for drama.

Filmen er en sammenklipning af tre live-forestillinger, som instruktøren Thomas Kail har optaget. Den skulle først have haft premiere i amerikanske biografer den 15. oktober 2021. Den har altså – modsat de fleste andre film i denne tid, som er blevet udskudt – fået rykket sin premieredato mere end et år frem.

Det vides ikke, om det dermed bliver muligt at se filmen på den danske udgave af Disney+, når den åbner.

Stærkt streamingsignal
Disney købte ifølge branchemediet Variety rettighederne til at vise Hamilton som film for omkring svimlende 500 millioner kroner.

Det skete efter sigende i hård konkurrence med andre filmstudier, og det var angiveligt underforstået, at filmen skulle have et biografliv, inden den kunne ses på streaming.

Dermed sender Disney midt i coronakrisen et kraftigt signal om, at forholdet mellem biografer og streaming er blevet forrykket. Filmselskabet har også valgt at lade den kommende filmatisering af boghittet Artemis Fowl droppe biograferne og få direkte premiere på streaming i juni.

Disney meldte i sidste uge, at Disney+, der indtil videre er tilgængeligt på store markeder som USA og Indien, har 54,5 millioner abonnenter. Dem vil selskabet gøre meget for at holde fast på, mens det er svært at producere nye film og serier under nedlukningen, skriver Variety.

”Jeg er så taknemmelig for, at Disney og Disney+ har rykket premieren frem til i år, med tanke på verdens tilstand,” udtaler skaberen Lin-Manuel Miranda i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Jeg er også taknemmelig for alle de fans, som har efterspurgt det, og glad for, at det kunne lade sig gøre.”

Bag om Hamilton

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko